Το πιο νόστιμο burger για χορτοφάγους και όχι μόνο.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Θερμίδες: 199/ μερίδα
Συστατικά
- Για τα μπιφτέκια:
- 3/4φλ. άψητη κινόα
- 6φλ. κουνουπίδι κομμένο σε μπουκιές
- 4κ. σούπας λάδι
- Μπαχαρικά της επιλογής σου (κύμινο, τσίλι, κλπ)
- 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
- 3/4φλ. τρίμμα ψωμιού
- 3/4φλ. τριμμένο τυρί με λίγα λιπαρά
- 3 αυγά
- 1+1/2κ. γλυκού αλάτι
- Για το γέμισμα:
- Χυμό λεμονιού
- 1/2φλ. ψιλοκομμένο κόλιανδρο
- 1/2φλ. ψιλοκομμένο μοβ λάχανο
- Πράσινη σάλτσα
- 10κ. γλυκού μαγιονέζα light
- 10 ψωμάκια για burger
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθέρμανε το φούρνο στους 200°C.
- Μαγείρεψε την κινόα σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
- Βάλε μια λαδόκολλα σε ένα ταψί και από πάνω άπλωσε το κουνουπίδι.
- Πασπάλισε με λίγο λάδι και μπαχαρικά και ψήσε στο φούρνο για 20-30 λεπτά.
- Πρόσθεσε σε ένα επεξεργαστή τροφίμων όλα τα υλικά για τα μπιφτέκια και χτύπησέ τα μέχρι να βγει ένα συμπαγές μείγμα (όχι σε μορφή πουρέ).
- Πλάσε 10 μπιφτέκια και ψήσε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι την κάθε πλευρά.
- Άνοιξε τα 10 ψωμάκια και μοίρασε όλα τα υλικά.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ