Είναι μια απλή συνταγή που θα σου δώσει όμως ένα ιδιαίτερο burger. Ίσως και το πιο gourmet burger που έχεις φάει ποτέ. Φτιάξε τα πεντανόστιμα τρυφερά μπιφτέκια από σολομό και απόλαυσέ τα σε ψημμένη focaccia. Και το καλύτερο δεν στο είπα; Έχει μόνο 190 θερμίδες
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 φλιτζάνι ψιλοκομμένο ξερό κόκκινο κρεμμύδι
- 1/4 φλιτζάνι ψιλοκομμένο φρέσκο βασιλικό
- Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 500 γρ. φιλέτο φρέσκου σολομού καθαρισμένο και χωρίς τη πέτσα
- 1 κ.σ σος από καυτερή πιπεριά (τύπου tabasco ή κάτι άλλο)
- 1 μεγάλο αυγό
- Ελαιόλαδο
- 4 ψωμάκια focaccia, κομμένο στα δύο και ψημμένο στην τοστιέρα
Τρόπος Μαγειρέματος
- Ανακάτεψε το κρεμμύδι, τον βασιλικό, το αλάτι και το πιπέρι και τον σολομό σε ένα μεγάλο μπολ
- Πρόσθεσε μόνο το ασπράδι από το αυγό και ανακάτεψε καλά να ανακατευτούν
- Πλάσε το μείγμα όπως όταν θέλεις να ετοιμάσεις μπιφτέκια και χώρισε τον “κιμά’ σε 4 ίσα κομματια
- Ζέστανε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά, πρόσθεσε ελάχιστο ελαιόλαδο, και ψήσε τα μπιφτέκια σολομού περίπου 3 λεπτά από κάθε πλευρά
- Βάλε το burger στα ψωμάκια που έχεις ψήσει και πρόσθεσε λίγη από την καυτερή σου σάλτσα και όποιο λαχανικό θέλεις!
Tip
Μπορείς να βάλεις στα ψωμάκια και λίγο τυρί κρέμα... απολαυστικό αν και λίγο πιο θερμιδογόνο!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ