Δροσερό cake λεμονιού με γιαούρτι αντί για γάλα.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 2 1/2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κούπα ζάχαρη
- 1 κούπα βούτυρο
- 4 μεγάλα αυγά
- 40 γρ. baking powder
- ξύσμα από 2 λεμόνια
- Χυμό από 2 λεμόνια
- 1 κεσεδάκι με γιαούρτι ή 250 ml γάλα
- Αλάτι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθερμαίνεις το φούρνο στους 180 βαθμούς C.
- Βουτυρώνεις δύο φόρμες cake.
- Σε ένα μπολ αναμιγνύεις το αλεύρι, το baking powder και το αλάτι.
- Σε ένα άλλο μπολ προσθέτεις τα αυγά, τη ζάχαρη και το βούτυρο και χτυπάς με μίξερ χειρός.
- Στο μπολ με το αλεύρι προσθέτεις το παραπάνω μείγμα και το γιαούρτι. Χτυπάς με το μίξερ μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα. Προσθέτεις το χυμό λεμονιού για γεύση.
- Προσθέτεις το μείγμα στις δύο φόρμες cake.
- Ψήνεις στο φούρνο για περίπου 35 λεπτά στους 180 βαθμούς C. Αφού ψηθούν, τα αφήνεις για 10 λεπτά σε κλειστό φούρνο.
- Ρίχνεις το ξύσμα από τα δύο λεμόνια και σερβίρεις.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ