Carrot cake με κρέμα

60 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες
Μέτρια
Βαθμός δυσκολίας

 

Ιδιαίτερη γεύση, ιδανικό για μια ισορροπημένη διατροφή.

Θερμίδες: 284/ μερίδα

Συστατικά

 

  • Για το κέικ:
  • 290γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2κ. γλυκού baking powder
  • 1+1/2κ. γλυκού κανέλα
  • 1/4κ. γλυκού αλάτι
  • 2φλ. τριμμένο καρότο
  • 1φλ. κρυσταλλική ζάχαρη
  • 1/2φλ. καστανή ζάχαρη
  • 6κ. σούπας μαργαρίνη
  • 3 μεγάλα αυγά
  • 1κ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 1/2φλ. κεφίρ
  • Σπρέι μαγειρικής
  • Για την κρέμα:
  • 170γρ. τυρί κρέμα με λίγα λιπαρά
  • 30γρ. γιαούρτι με λίγα λιπαρά
  • 2κ. σούπας μαργαρίνη
  • 1/2κ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 1/8κ. γλυκού αλάτι
  • 3φλ. άχνη ζάχαρη
  • 1/4φλ. τριμμένο καρύδι

Τρόπος Μαγειρέματος

 

  • Προθέρμανε το φούρνο στους 175°C.
  • Για το κέικ:
  • Συνδύασε το αλεύρι, το baking powder, την κανέλα και το αλάτι σε ένα μέτριο μπολ.
  • Πρόσθεσε το καρότο και ανακάτεψε καλά.
  • Σε ένα μίξερ πρόσθεσε το τα δύο είδη ζάχαρης και το βούτυρο και χτύπησέ τα.
  • Πρόσθεσε τα αυγά, 1 κάθε φορά, και χτύπησε καλά.
  • Πρόσθεσε το εκχύλισμα βανίλιας και συνέχισε το χτύπημα.
  • Πρόσθεσε εναλλάξ το μείγμα αλευριού και το κεφίρ μέσα στο μίξερ.
  • Ρίξε το μείγμα σε ένα στρογγυλό αντικολλητικό ταψί 22 εκατοστών.
  • Ψήσε για 28 λεπτά περίπου.
  • Για την κρέμα:
  • Τοποθέτησε το τυρί κρέμα, το γιαούρτι, τη μαργαρίνη, το εκχύλισμα βανίλιας και το αλάτι μέσα σε ένα μίξερ και χτύπησέ τα.
  • Ρίξε μέσα σταδιακά και τη ζάχαρη.
  • Μπορείς να κόψεις στη μέση το κέικ και να απλώσεις λίγη από την κρέμα στο εσωτερικό και λίγη από πάνω.
  • Πασπάλισε με τα καρύδια.
  • Κόψε το κέικ σε 20 κομμάτια.

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164