Cheesecake και σοκολάτα και καρύδα

30 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Ένα γλυκό που θα σου προσφέρει εξωτική γεύση. Μεταμορφώσαμε το κλασικό cheesecake σε μια light και χωρίς λιπαρά λιχουδιά.
Θερμίδες: 211/ μερίδα

Συστατικά

  • Για τη βάση:
  • 3κ. σούπας κακάο
  • 2/3φλ. καρύδια
  • 2/3φλ. χουρμάδες
  • 1/8κ. γλυκού αλάτι
  • Για τη γέμιση:
  • 1+1/4 φλ. κάσιους ή macadamias
  • 1κ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 1/4φλ. σιρόπι σφενδάμνου
  • 3+1/2κ.σούπας λάδι καρύδας
  • 1/4φλ. γάλα καρύδας
  • Μια πρέζα αλάτι
  • Για την επικάλυψη:
  • 2κ. σούπας σκόνη κακάο
  • 2+1/2κ.σούπας λάδι καρύδας
  • 1κ. σούπας σιρόπι σφενδάμνου

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Τοποθέτησε τα καρύδια σε ένα μπολ με νερό και άφησέ τα να μουλιάσουν για 6 ώρες.
  • Έπειτα, στέγνωσέ τα καλά για να φύγει όλη η υγρασία.
  • Βάλε όλα τα υλικά για τη βάση σε έναν επεξεργαστή τροφίμων και χτύπησέ τα μέχρι να αφήσουν τα φυσικά τους έλαια και να είναι κάπως κολλώδη.
  • Πάρε ένα ταψάκι για muffins με δέκα θήκες και μοίρασε αναλογικά το μείγμα για τη βάση.
  • Πίεσε το μείγμα στον πάτο.
  • Ρίξε στον επεξεργαστή τροφίμων όλα τα υλικά για τη γέμιση και χτύπησέ τα μέχρι να γίνει κρεμώδες το μείγμα.
  • Μοίρασε ομοιόμορφα τη γέμιση στις 10 θήκες, πάνω από τη βάση.
  • Βάλε το ταψί στο ψυγείο.
  • Ανακάτεψε όλα τα υλικά της επικάλυψης μέχρι να γίνει λείο το μείγμα.
  • Όταν κρυώσουν τα cheesecake βούτηξε την κορυφή τους μέσα στη σοκολάτα.

Tip


Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164