Cheesecake με φράουλες

1 Ώρα
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Θα το ετοιμάσεις πολύ γρήγορα και θα το απολαμβάνεις χωρίς ενοχές. Έχει μόλις 200 θερμίδες…

Συστατικά

  • 100 γρ μπισκότα Digestive
  • 50 γρ μαργαρίνη λιωμένη
  • 350 γρ ανθότυρο
  • 25 γρ ζάχαρη
  • 4 κ.σ μέλι
  • 150 γρ γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά
  • Χυμό από 1 λεμόνι
  • Ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 3 αυγά (μόνο τα ασπράδια)
  • 250 γρ φράουλες
  • 3 φύλλα ζελατίνης

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Τρίψε τα μπισκότα σε ένα πολυμίξερ και ανακάτεψε τα με το βούτυρο
  • Άπλωσε το μείγμα σε ένα τσέρκι ή ταψί (20 εκ. Περίπου) που ανοίγει από τα πλαϊνά και πίεσέ το να απλώθεί σε όλη την επιφάνεια
  • Ψήσε στους 180 °C σε προθερμασμένο φούρνο για 10 λεπτά
  • Ανακάτεψε το ανθότυρο με τη ζάχαρη και το μέλι
  • Πρόσθεσε το γιαούρτι, το χυμό και το ξύσμα λεμονιού
  • Βάλε τις ζελατίνες σε κρύο νερό να μαλακώσουν και λιώσε τις σε ελάχιστο ζεστό νερό και πρόσθεσέ τις στο μείγμα
  • Χτύπησε τα ασπράδια να γίνουν αφράτη μαρέγκα και πρόσθεσέ τα στην κρέμα
  • Άπλωσέ την κρέμα πάνω από τη βάση μπισκότου και άφησέ το γλυκό στο ψυγείο να σφίξει
  • Αφού σφίξει καλά η κρέμα, κάλυψε την επιφάνεια του cheesecake με τις φράουλες

Tip


Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164