Έμπνευση από συνταγή του Jamie Oliver… με μια δική μας τραγανή πινελιά. Τελειώνουμε το chicken casserole στο φούρνο με φύλλο κρούστας για να πάρει μια έξτρα δόση τραγανής γεύσης.
Θερμίδες 290
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- Ελαιόλαδο
- 1 πράσο πλυμμένο και ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
- 4 φέτες καπνιστό bacon ψιλοκομμένο
- 6 φιλέτα κοτόπουλο (από το πάνω μέρος στο μπούτι, ξεκοκκαλισμένο)
- Αλεύρι
- 200 γρ. φρέσκα μανιτάρια
- 4 μικρές πατατούλες κομμένες σε κυβάκια
- 1/2 φλιτζάνι λευκό κρασί
- 1 φλιτζάνι ζωμό κοτόπουλου
- 3 κ.σ. μυρωδικά (βασιλικό, ρίγανη, θυμάρι)
- 1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
- Αλάτι και πιπέρι
- 2 φύλλα κρούστας
Τρόπος Μαγειρέματος
- Ζέστανε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι ή κατσαρόλα με ελαιόλαδο και σόταρε το πράσο, το σκόρδο και το μπέικον για μερικά λεπτά
- Αλεύρωσε τα κομμάτια κοτόπουλου, τίναξε και σόταρε επίσης και από τις δύο πλευρές να πάρει χρώμα
- Πρόσθεσε και τα μανιτάρια και συνέχισε το σοτάρισμα για 2 λεπτά
- Πρόσθεσε και τις πατάτες, το κρασί, το ζωμό και τα μυρωδικά σου. Χαμήλωσε τη φωτιά και άφησε να σιγοβράσει για 20 λεπτά
- Γύρισε το μέιγμα σε ένα πυρέξ, πρόσθεσε την κρέμα γάλακτος και αλατοπιπέρωσε
- Σκέπασε με τα φύλλα, αφού τα λαδώσει ελαφρά. Πίεσε τις άκρες των φύλλων στα πλάγια και ψήσε για 20 λεπτά να πάρει χρώμα και να σφίξει το μείγμα
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ