Είσαι λάτρης των καυτερών; Ορίστε μια παραδοσιακή μεξικάνικη συνταγή στην πιο light της εκδοχή! Οι τορτίγιες “ξαπλώνουν” σε πυρέξ και λούζονται από μια καυτερή σος με τυρί κρέμα La Vache qui Rit® Light! Απλά απολαυστικό…
240 Θερμίδες
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 8 μεγάλες τορτίγιες καλαμποκιού
- 2 φλιτζάνια καυτό νερό σε μεγάλο μπολ
- 2 φλιτζάνια στήθος κοτόπουλο βρασμένο και κομμένο σε κυβάκια
- 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 8 φέτες για τοστ La Vache qui Rit® Light
- 1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος light
- 120 γρ. τυρί κρέμα La Vache qui Rit® Light
- 1/3 του φλιτζανιού πράσινες πιπερίτσες σε κονσέρβα με το ζουμάκι
- 1/2 φλιτζάνι ζωμό κοτόπουλου
- 1 κ.σ. φρέσκο κόλιαντρο ψιλοκομμένο
- 1 κ.σ. κύμινο
- 1 κ.γ. πιπέρι καγιέν
- Λίγο βούτυρο λιωμένο
Τρόπος Μαγειρέματος
- Βουτύρωσε ένα παραλληλόγραμμο πυρέξ
- Βύθισε κάθε τορίγια για ελάχιστα δευτερόλεπτα στο καυτό νερό να μαλακώσει. Άφησε να στραγγίξουν καλά πριν προχωρήσεις στο επόμενο βήμα
- Στρώσε μία, μία στο ταψάκι και γέμισε με το κοτόπουλο, το κρεμμύδι και το τυρί σε φέτες La Vache qui Rit® Light, φροντίζοντας να μοιράζεις τα υλικά σε 8 ίσα μέρη. Τύλιξε και στρώσε τις τοριτίγιες τη μία δίπλα στην άλλη
- Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζέστανε το ζωμό, το κόλιαντρο και το κύμινο με το πιπέρι καγιέν ώσπου να αρχίσουν να κοχλάζουν. Πρόσθεσε την κρέμα γάλακτος, το τυρί κρέμα La Vache qui Rit® Light και τις πιπεριές
- Ζέστανε μέχρι να λιώσει το τυρί και να ενσωματωθεί σε όλο το μείγμα, ανακατεύοντας διαρκώς. Αν η σος σου φαίνεται πολύ αραιή μπορείς να την δέσεις με λίγο κορν φλάουρ
- Περίχυσε με τη σος τις τορτίγιες σου και ψήσε στο φούρνο στους 180oC για 20 λεπτά περίπου
Tip
Μην το παρακάνεις όταν βυθίσεις τις τορτίγιες στο καυτό νερό γιατί θα σου διαλυθούν
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ