Chicken Pot Pie

3 Ώρες
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Είναι ένα φαγητό με πολλά και νόστιμα υλικά… μια ωραία ιδέα να κάνεις make over το ψητό κοτόπουλο που έμεινε από την προηγούμενη μέρα. Α και μην ξεχάσω… το χορταστικό γεύμα σου δεν έχει πολλές θερμίδες.

Θερμίδες 480

Συστατικά

  • Για τη ζύμη: 1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/4 κ.γ. baking powder
  • 1/4 κ.γ. αλάτι
  • 4 κ.σ. βούτυρο
  • 1 μεγάλο αυγό
  • 2 κ.σ. γάλα 2%
  • Για τη γέμιση: 2 μικρές πατατούλες
  • 4 1/2 φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλο
  • 5 μέτρια καρότα κομμένα σε χοντρά κομμάτια
  • 2 κ.γ. φρέσκο θυμάρι ψιλοκομμένο
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 3 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/3 του φλιτζανιού γάλα 2%
  • 3 σέλερι κομμένα σε φετούλες
  • 3 φλιτζάνια ψητό κοτόπουλο κομμένο σε κομμάτια
  • 1/2 φλιτζάνι γιαούρτι στραγγιστό χωρίς λιπαρά
  • 1 φλιτζάνι αρακά κατεψυγμένο
  • 1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • Αλάτι και πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Κοσκίνισε το αλεύρι, μαζί με το baking powder και το αλάτι σε μια λεκάνη
  • Πρόσθεσε το βούτυρο κομματάκι, κομματάκι ανακατεύοντας με το μίξερ
  • Χώρισε το ασπράδι από τον κρόκο του αυγού και κράτησε το ασπράδι στο ψυγείο. Πρόσθεσε τον κρόκο και το γάλα συνεχίζοντας το χτύπημα
  • Γύρισε τη ζύμη σε ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια και ζύμωσε ελαφρά. Πίεσε σε έναν δίσκο και σκέπασε με μεμβράνη. Άφησε στην άκρη για 1 ώρα
  • Προθέρμανε το φούρνο στους 200oC. Τρύπησε τις πατάτες με ένα πιρούνι και ψήσε κατ’ ευθείαν στη σχάρα του φούρνου να μαλακώσουν για 45 λεπτά
  • Αφού κρυώσουν λίγο, καθάρισέ τες και κόψε σε μικρά κομμάτια
  • Βάλε τον ζωμό, τα καρότα και το θυμάρι να πάρουν μια βράση, κατέβασε από τη φωτιά και σκέπασε να διατηρήσεις το ζωμό ζεστό
  • Στο μεταξύ ζέστανε το ελαιόλαδο και σόταρε το κρεμμύδι να γυαλίσει. Πρόσθεσε και το αλεύρι να καβουρδιστεί για 3 λεπτά περίπου
  • Συμπλήρωσε το γάλα, το σέλερι, τις πατάτες και τον ζεστό ζωμό και άφησε το μείγμα να σιγοβράσει και να σφίξει για περίπου 15 λεπτά σε χαμηλή φωτιά
  • Κατέβασε από τη φωτιά και πρόσθεσε το κοτόπουλο, το γιαούρτι και τον μαϊντανό και τον αρακά. Αλατοπιπέρωσε
  • Άνοιξε το φύλλο σε 4-5 εκατοστά φύλλο, να είναι ελαφρώς μεγαλύτερο από το πυρέξ που θα βάλεις την πίτα. Θα πρέπει το σκεύος να είναι λίγο βαθύ
  • Χτύπησε την μαρέγγα σε ενα μπολ και πέρασε με αυτό τη ζύμη. Αλατοπιπέρωσε και στρώσε καλά στο σκεύος, πιέζοντας τα άκρα
  • Γέμισε με τη γέμιση και σκέπασε με την υπόλοιπη ζύμη. Πέρασε με την υπόλοιπη μαρέγγα από πάνω και ψήσε για 20 με 25 λεπτά

Tip


Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164