Είναι ένα φαγητό με πολλά και νόστιμα υλικά… μια ωραία ιδέα να κάνεις make over το ψητό κοτόπουλο που έμεινε από την προηγούμενη μέρα. Α και μην ξεχάσω… το χορταστικό γεύμα σου δεν έχει πολλές θερμίδες.
Θερμίδες 480
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- Για τη ζύμη: 1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1/4 κ.γ. baking powder
- 1/4 κ.γ. αλάτι
- 4 κ.σ. βούτυρο
- 1 μεγάλο αυγό
- 2 κ.σ. γάλα 2%
- Για τη γέμιση: 2 μικρές πατατούλες
- 4 1/2 φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλο
- 5 μέτρια καρότα κομμένα σε χοντρά κομμάτια
- 2 κ.γ. φρέσκο θυμάρι ψιλοκομμένο
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 3 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1/3 του φλιτζανιού γάλα 2%
- 3 σέλερι κομμένα σε φετούλες
- 3 φλιτζάνια ψητό κοτόπουλο κομμένο σε κομμάτια
- 1/2 φλιτζάνι γιαούρτι στραγγιστό χωρίς λιπαρά
- 1 φλιτζάνι αρακά κατεψυγμένο
- 1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένο μαϊντανό
- Αλάτι και πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Κοσκίνισε το αλεύρι, μαζί με το baking powder και το αλάτι σε μια λεκάνη
- Πρόσθεσε το βούτυρο κομματάκι, κομματάκι ανακατεύοντας με το μίξερ
- Χώρισε το ασπράδι από τον κρόκο του αυγού και κράτησε το ασπράδι στο ψυγείο. Πρόσθεσε τον κρόκο και το γάλα συνεχίζοντας το χτύπημα
- Γύρισε τη ζύμη σε ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια και ζύμωσε ελαφρά. Πίεσε σε έναν δίσκο και σκέπασε με μεμβράνη. Άφησε στην άκρη για 1 ώρα
- Προθέρμανε το φούρνο στους 200oC. Τρύπησε τις πατάτες με ένα πιρούνι και ψήσε κατ’ ευθείαν στη σχάρα του φούρνου να μαλακώσουν για 45 λεπτά
- Αφού κρυώσουν λίγο, καθάρισέ τες και κόψε σε μικρά κομμάτια
- Βάλε τον ζωμό, τα καρότα και το θυμάρι να πάρουν μια βράση, κατέβασε από τη φωτιά και σκέπασε να διατηρήσεις το ζωμό ζεστό
- Στο μεταξύ ζέστανε το ελαιόλαδο και σόταρε το κρεμμύδι να γυαλίσει. Πρόσθεσε και το αλεύρι να καβουρδιστεί για 3 λεπτά περίπου
- Συμπλήρωσε το γάλα, το σέλερι, τις πατάτες και τον ζεστό ζωμό και άφησε το μείγμα να σιγοβράσει και να σφίξει για περίπου 15 λεπτά σε χαμηλή φωτιά
- Κατέβασε από τη φωτιά και πρόσθεσε το κοτόπουλο, το γιαούρτι και τον μαϊντανό και τον αρακά. Αλατοπιπέρωσε
- Άνοιξε το φύλλο σε 4-5 εκατοστά φύλλο, να είναι ελαφρώς μεγαλύτερο από το πυρέξ που θα βάλεις την πίτα. Θα πρέπει το σκεύος να είναι λίγο βαθύ
- Χτύπησε την μαρέγγα σε ενα μπολ και πέρασε με αυτό τη ζύμη. Αλατοπιπέρωσε και στρώσε καλά στο σκεύος, πιέζοντας τα άκρα
- Γέμισε με τη γέμιση και σκέπασε με την υπόλοιπη ζύμη. Πέρασε με την υπόλοιπη μαρέγγα από πάνω και ψήσε για 20 με 25 λεπτά
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ