Είναι ίσως ένα από τα πιο διάσημα ποτά στον κόσμο. Ο πατέρας του είναι ο γάλλος μπάρμαν Fernand Petiot, που εμπνεύστηκε την ανάμειξη βότκας και ντομάτας πριν από 90 χρόνια, το 1920. Ένας σερβιτόρος του έδωσε το όνομα bloody mary. Κι αν το όνομα παραπέμπει σε…θρίλερ, είναι απλα ο συνδυασμός ένως Bar στο Σικάγο, ονόματι Blood Club και της σερβιτόρας που σέρβιρε τότε εκεί της Μαρίας. Πηγαίνοντας στη Νέα Υόρκη, ο γάλλος μπάρμαν εμπλούτισε το cocktail με αλάτι, πιπέρι, ταμπάσκο και λεμόνι.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 2 μέρη βότκα
- 4 μέρη χυμό ντομάτας
- Λίγο χυμό λεμονιού
- Tαμπάσκο
- Aλάτι/ πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε ψηλό ποτήρι ανακάτεψε τη βότκα με τον χυμό ντομάτας και το λεμόνι
- Πρόσθεσε ταμπάσκο (ανάλογα με το πόσο σου αρέσει η καυτερή γεύση)
- Βάλε αλάτι και πιπέρι
Tip
Παίξε με τα συστατικά, δοκιμάζοντας πριν σερβίρεις. Το Bloody Mary είναι πάντα θέμα...γούστου.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ