Αρωματικός καφές αράμπικα, βότκα και ζάχαρη είναι τα συστατικά που θα σου δώσουν το πιο ανεβαστικό λικέρ που έφτιαξες ποτέ. Κράτησε ένα μπουκαλάκι για όποτε κάνεις τιραμισού…
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 500 ml. βότκα
- 120 γρ. χοντροαλεσμένους κόκκους καφέ/ τύπου Αράμπικα
- 400 γρ. ζάχαρη
- 300 γρ. νερό
- 10 ολόκληρους κόκκους καφέ/ τύπου Αράμπικα
Τρόπος Μαγειρέματος
- Ρίξε τη βότκα μαζί με τους αλεσμένους κόκκους καφέ σε ένα μεγάλο γυάλινο βάζο
- Άφησε το βάζο στην άκρη κλεισμένο
- Σε ένα μεγάλο γυάλινο μπουκάλι ή βάζο που κλείνει ερμητικά ρίχνουμε την βότκα και τους αλεσμένους κόκκους του καφέ
- Ανακινούμε πολύ καλά το μπουκάλι ή το βάζο και το τοποθετούμε σε δροσερό μέρος, ανακινώντας το ανά 2-3 ημέρες. Άφησε κλειστό για 20 ημέρς περίπου
- Άνοιξε το βάζο στη συνέχεια, σούρωσε το αλκοόλ να καθαρίσει από τους κόκκους καφέ
- Παράλληλα ετοίμασε το σιρόπι βράζοντας ελαφρά το νερό με τη ζάχαρη
- Ανακάτεψε με τη βότκα και γύρισε το μείγμα σε μπουκάλια. Κλέισε καλά και άφησε άλλες 10 μέρες
- Σέρβιρε γεμίζοντας το μπουκάλι με τους ολόκληρους κόκκους καφέ
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ