Μπορεί το κριθάρι να σε παραξενεύει, αλλά θα δώσει πιο πηχτή και γεμάτη γεύση στη λεμονάδα σου. Ουσιαστικά θα φτιάξεις ένα γλυκό ροζ σιρόπι που αραιώνοντάς το με μπόλικο παγωμένο νερό θα γίνει η πιο νόστιμη λεμονάδα που ήπιες ποτέ!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 200 γρ. ολόκληρο κριθάρι
- Χυμό από 4 λεμόνια
- Το ξίσμα λεμονιού από 4 λεμόνια
- 200 γρ. ζάχαρη
- 140 γρ. σμέουρα
Τρόπος Μαγειρέματος
- Βάλε το κριθάρι σε ένα κόσκινο και ξέπλυνε με βραστό νερό να καθαρίσει καλά το κριθάρι από σκόνες και βρωμιές
- Βάλε 2 λίτρα νερό σε μια κατσαρόλα και πρόσθεσε το κριθάρι και το ξίσμα λεμονιού να βράσουν
- Χαμήλωσε τη φωτιά και άφησε το κριθάρι να βράσει για άλλα 30 λεπτά
- Σούρωσε το μείγμα να σε μια κανάτα ή μεγάλο δοχείο, κρατώντας μόνο το ζουμί και πρόσθεσε τη ζάχαρη. Ανακάτεψε να λιώσει
- Στη συνέχει πρόσθεσε το χυμό λεμονιού και άφησε το μείγμα να κρυώσει
- Λιώσε τα σμέρουρα και πρόσθεσε τα στο χυμό σου. Πάγωσε το μείγμα
- Όταν είναι έτοιμο διάλυσε το μείγμα σου με ίση ποσότητα παγωμένου νερού και σέρβιρε
Tip
Σε εκνευρίζει που νερώνει πολύ η λεμονάδα από τα παγάκια σου; Κάνε κλικ εδώ και δες πως θα το αποφύγεις
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ