Sangria με cranberries και μήλο

1,5 ώρα
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

65 θερμίδες

Συστατικά

  • 1 φλιτζάνι νερό
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού κόκκινο πιπέρι
  • 1 μεγάλο ξυλάκι κανέλας
  • 4 κόκκους μπαχάρι
  • 3 ολόκληρα γαρίφαλα
  • 1 αστέρι γλυκάνισο
  • 2 φλιτζάνια κράνμπερις
  • 2 μήλα σε κύβους
  • 750 ml σανγκρία
  • 1/3 φλιτζάνι ruby port
  • 1/3 φλιτζάνι Cointreau
  • 1/3 φλιτζάνι χυμός κράνμπερι
  • παγάκια για σερβίρισμα

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε μια κατσαρόλα  ανακάτεψε το νερό, τη ζάχαρη, το κόκκινο πιπέρι, την κανέλα, το μπαχάρι, το γαρύφαλλο και το γλυκάνισο.
  • Σιγόβρασε το σιρόπι σε μέτρια χαμηλή φωτιά για 15 λεπτά.
  • Σούρωσε σε ένα μπολ και πρόσθεσε τα cranberries και τα μήλα.
  • Κάλυψε το και βάλ’ το στο ψυγείο για όλο το βράδυ.
  • Πριν σερβίρεις, στράγγιξε τα φρούτα βάζοντάς τα σε κανάτα και κράτα ξεχωριστά το σιρόπι.
  • Ανάμιξε στην κανάτα τη σανγκρία με το ruby port, το Cointreau, τον χυμό κράνμπερι, τα φρούτα και τα 3/4 φλιτζανιού από το σιρόπι.
  • Βάλε στο ψυγείο για 1 ώρα περίπου.
  • Σέρβιρε με παγάκια.

Tip

Το υπόλοιπο σιρόπι της συνταγής μπορεί να μείνει στο ψυγείο για την επόμενη δόση από το μεθυστικό αυτό κοκτέιλ!

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164