Από τα μέσα της Άνοιξης μέχρι και το τέλος του καλοκαιριού μπορείς να απολαύσεις ένα δροσιστικό και γευστικό κοκτέιλ. Άλλη μια “συνταγή” από το νησί της Κούβας. Τα daiquiri είναι μια σειρά κοτέιλ, με βασικά συστατικά το χυμό Lime, την ζάχαρη και το ρούμι! Ετοίμασε το εύκολα και γρήγορα και οργάνωσε μικρά καθημερινά πάρτι! Πήραμε την πολύτιμη συμβουλή του Μπαρμαν Γιάννη Γιοβανούδη, γραμματέα της Ένωσης Μπάρμαν Ελλάδος.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 6-7 Φράουλες
- Πάγος
- Light Rum (προτιμώ το Bacardi Carta Blanca)
- 20 γρ. Liqueur strawberry (προτιμώ Gabriel Boudier Crème de fraise)
- 1/2 του φλιτζανιού χυμό λεμονιού
- 1/3 του φλιτζανιού χυμός Σαγκουΐνι-λάϊμ (της PAGO)
- 10 γρ. Batida de Coco
Τρόπος Μαγειρέματος
- Τοποθέτησε στο μισό χείλος του ποτηριού χρωματιστή ρόζ ζάχαρη και στο άλλο μισό ζάχαρη λευκή
- Πλύνε 5-6 φράουλες και καθάρισέ τες από τα φύλλα
- Βάλε στο Blender 40 gr Light Rum, τις φράουλες αφού τις πιέσεις λίγο με το χέρι για πιο smoothie αποτέλεσμα, το Liqueur Strawberry για πιο έντονο άρωμα φράουλας, το χυμό λεμονιού, το χυμό Σαγκουϊνι- Λάϊμ, το Batida de Coco και 10-13 παγάκια θρυμματισμένα
- Χτύπα στο Blender όλα τα υλικά ώστε πάρουν όψη συμπυκνωμένου “smoothie”
- Ρίξε το μείγμα στο ποτήρι
- Χάραξε μια ολόκληρη φράουλα και γαρνίρισε με αυτή το χείλος του ποτηριού.
Tip
Φροντίστε η ποσότητα του πάγου να είναι τόση όση να μην νερώσει το cocktail αλλά και να του δώσει αυτήν την χαρακτηριστική μορφή του Frozen!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ