Ίσως το πιο αρωματικό χειμερινό cocktail που δοκίμασες ποτέ. To μυστικό συστατικό του; Η παραδοσιακή σουμάδα, δηλαδή το ποτό αμυγδάλου αλλά και η κανέλα που του δίνει απίθανη γεύση.
Θερμίδες 200
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 3/4 του φλιτζανιού ανθόγαλα
- 1/4 του φλιτζανιού σουμάδα (σιρόπι αμυγδάλου)
- 1 κ.σ. μαύρη ζάχαρη
- 1 1/2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 60ml ρούμι
- Κανέλα σε σκόνη
- 2 ξυλάκια κανέλας
Τρόπος Μαγειρέματος
- Βάλε το ανθόγαλα με τη σουμάδα σε ένα κατσαρολάκι με τη μαύρη ζάχαρη και τη βανίλια και άφησε να πάρει βράση
- Συνέχισε το ανακάτεμα ώσπου να φουσκώσει ελαφριά και να αχνίζει. Κατέβασε απότ η φωτιά
- Αφού κρυώσει δύο τρία λεπτά, πρόσθεσε το ρούμι
- Μοίρασε σε δύο ποτήρια και πασπάλισε με κανέλα και δύο ξυλάκια
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ