Ζεστό punch με αμύγδαλο και κανέλα

2
Χρόνος εκτέλεσης
2
Mερίδες

Ίσως το πιο αρωματικό χειμερινό cocktail που δοκίμασες ποτέ. To μυστικό συστατικό του; Η παραδοσιακή σουμάδα, δηλαδή το ποτό αμυγδάλου αλλά και η κανέλα που του δίνει απίθανη γεύση. 

Θερμίδες 200

Συστατικά

  • 3/4 του φλιτζανιού ανθόγαλα
  • 1/4 του φλιτζανιού σουμάδα (σιρόπι αμυγδάλου)
  • 1 κ.σ. μαύρη ζάχαρη
  • 1 1/2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 60ml ρούμι
  • Κανέλα σε σκόνη
  • 2 ξυλάκια κανέλας

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Βάλε το ανθόγαλα με τη σουμάδα σε ένα κατσαρολάκι με τη μαύρη ζάχαρη και τη βανίλια και άφησε να πάρει βράση
  • Συνέχισε το ανακάτεμα ώσπου να φουσκώσει ελαφριά και να αχνίζει. Κατέβασε απότ η φωτιά
  • Αφού κρυώσει δύο τρία λεπτά, πρόσθεσε το ρούμι
  • Μοίρασε σε δύο ποτήρια και πασπάλισε με κανέλα και δύο ξυλάκια

Tip


Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164