Αρωματικός μηλίτης που σερβίρεται ζεστός με “γλυκά” μπαχαρικά
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 4 lt μηλίτης
- 1 μέτριο πορτοκάλι
- 1 τζίντζερ (3 cm)
- 5 ξυλάκια κανέλας
- 1 κ. γλυκού γαρίφαλο
- 5 αστεροειδείς γλυκάνισους
- 1 tablespoon whole cloves
- 5 star anise pods
- 1 1/2 φλ. μαύρο ρούμι
- φέτες πορτοκαλιού
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάλε το μηλίτη να ζεσταθεί σε χαμηλή φωτιά.
- Πρόσθεσε το πορτοκάλι σε λεπτές φέτες και το τζίντζερ σε κομμάτια.
- Πρόσθεσε την κανέλα, το γαρίφαλο και το γλυκάνισο και άφησε το μείγμα να ζεσταθεί για μία ώρα, χωρίς να βράσει.
- Πρόσθεσε το ρούμι και ανακάτεψε καλά, αφήνοντάς το για 10 λεπτά να αρωματιστεί.
- Άφησέ το στη χαμηλή φωτιά και σέρβιρε απευθείας από εκεί γαρνίροντας με τις φέτες πορτοκάλι.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ