Αρωματικός μηλίτης που σερβίρεται ζεστός με “γλυκά” μπαχαρικά
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 4 lt μηλίτης
- 1 μέτριο πορτοκάλι
- 1 τζίντζερ (3 cm)
- 5 ξυλάκια κανέλας
- 1 κ. γλυκού γαρίφαλο
- 5 αστεροειδείς γλυκάνισους
- 1 tablespoon whole cloves
- 5 star anise pods
- 1 1/2 φλ. μαύρο ρούμι
- φέτες πορτοκαλιού
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάλε το μηλίτη να ζεσταθεί σε χαμηλή φωτιά.
- Πρόσθεσε το πορτοκάλι σε λεπτές φέτες και το τζίντζερ σε κομμάτια.
- Πρόσθεσε την κανέλα, το γαρίφαλο και το γλυκάνισο και άφησε το μείγμα να ζεσταθεί για μία ώρα, χωρίς να βράσει.
- Πρόσθεσε το ρούμι και ανακάτεψε καλά, αφήνοντάς το για 10 λεπτά να αρωματιστεί.
- Άφησέ το στη χαμηλή φωτιά και σέρβιρε απευθείας από εκεί γαρνίροντας με τις φέτες πορτοκάλι.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ