Φτιάξε τα cookies και βάλτα στο ψυγείο. Έτσι θα έχεις για τους επόμενους μήνες ένα πεντανόστιμο snack για τη δουλειά, αλλά και για τον απογευματινό σου καφέ.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 φλιτζάνι αλεύρι ολικής άλεσης
- ¾ του φλιτζανιού ξερή βρώμη (Quaker)
- ½ κ.γ. Baking soda
- ½ κ.γ. Αλάτι
- ¼ του φλιτζανιού βούτυρο (ελαφρώς λιωμένο να είναι μαλακό)
- ¼ του φλιτζανιού φυτικό λάδι
- 1/3 του φλιτζανιού ζάχαρη
- 1/3 του φλιτζανιού μαύρη ζάχαρη
- 1 μεγάλο αυγό
- 1 βανίλια
- 1 φλιτζάνι νιφάδες/σταγόνες σοκολάτας
Τρόπος Μαγειρέματος
- Τρίψε τη βρώμη σε ένα μπλέντερ να γίνουν πούδρα. Πρόσθεσε τη στο αλεύρι με την baking soda και το αλάτι
- Προθέρμανε το φούρνο στους 180
- Σε ένα μεγάλο μπολ ανακάτεψε με ένα μίξερ το βούτυρο, προσθέτοντας το λάδι, τη ζάχαρη (μαύρη και λευκή), το αυγό και τη βανίλια. Συνέχισε μέχρι το μείγμα να γίνει κρεμώδες και μαλακό.
- Συνέχισε προσθέτοντας το αλεύρι με τη βρώμη και το baiking soda, χτυπώντας στι μίξερ σε χαμηλή σκάλα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
- Στο τέλος πρόσθεσε τις σταγόνες σοκολάτας
- Σε αντικολλητικό χαρτί (λαδόκολλα), κάνε με ένα κουτάλι στρογγυλά μπισκότα αφήνοντας μερικά εκατοστά απόσταση μεταξύ τους.
- Ψήσε ένα ταψί τη φορά για περίπου 15 λεπτά και άφησε να κρυώσουν 2-3 λεπτά πριν τα βγάλεις από το ταψί.
Tip
Τα cookies μπορουν να διατηρηθούν στο ψυγείο για δύο μήνες
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ