Δεν χρειάζονται όλα τα είδη φακής μούλιασμα.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Για την ακρίβεια οι συνηθισμένη καστανή φακή που χρησιμοποιούμε στη χώρα μας δεν χρειάζεται τέτοια διαδικασία. Αν όμως το κάνεις, τότε θα κερδίσεις χρόνο από το μαγείρεμα, χρήμα από το ρεύμα και γεύση από την αφράτη μουλιασμένη φακή. Ένας γενικός κανόνας πάντως είναι: Όσο πιο σκληρή είναι η φακή ωμή – δοκίμασέ τη πιέζοντας ένα σπόρο ανάμεσα στα δάκτυλα – τόσο πιο πολύ ώρα χρειάζεται μούλιασμα. Το ιδανικό θα ήταν να τις αφήσεις στο μπολ με το νερό από το περασμένο βράδυ…
Οι πράσινες και οι καφε φακές χρειάζονται 20 με 25 λεπτά βράσιμο, σε νερό. Υπολόγισε το νερό να είναι τρεις φορές ο όγκος της φακής. Αυτό βέβαια εξαρτάται και από τη συνταγή που θέλεις να ετοιμάσεις. Δηλάδή αν σκοπεύεις να κάνεις σαλάτα με τις φακές, καλό θα ήταν να τις κατεβάσεις από τη φωτιά λίγο νωρίτερα. Με σκοπό να είναι ψημένες καλά, αλλά γερές. Αν θέλεις να κάνεις σούπα ή πουρέ τότε βράσε όσο χρειαστεί.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ