Είναι πολύ εύκολο να το ετοιμάσεις και σε αντίθεση με τα άλλα ζυμαρικά ή το ρύζι είναι πιο ελαφρύ. Η παρακάτω συνταγή συνοδεύεται από καβουρδισμένα αμύγδαλα και φρέσκο κόλιαντρο.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 260 γρ κους κους
- 2 φλιτζάνια ζωμό κότας
- Ελαιόλαδο (περίπου 30ml)
- 1 ματσάκι κόλιαντρο ψιλοκομμένο
- 55 γρ καθαρισμένο αμύγδαλο, καβουρδισμένο
- 80 γρ σταφίδες
- Κάρυ
- Πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Βάλε το κους κους σε ένα μπολ
- Ανακάτεψε το ζωμό κότας με το κάρυ, το λάδι, τις σταφίδες. Αλατοπιπέρωσε
- Βάλε το μείγμα σε μια κατσαρόλα να βράσει
- Ρίξε το καυτό μείγμα πάνω στο κους κους, σκέπασε το μπολ με διάφανη μεμβράνη και άφησε να ξεκουραστεί για 10 λεπτά
- Ανακάτεψε ελαφρά το κους κους με ένα πηρούνι να αφρατέψει και σέρβιρε με φρέσκο κόλιαντρο και αμύγδαλα
Tip
Μπορείς να ψιλοκόψεις και ντομάτα ή άλλα φρέσκα λαχανικά και να τα βάλεις ωμά στο κους κους για περισσότερη γεύση!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ