Couscous με αμύγδαλα

20 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
2
Mερίδες

Είναι πολύ εύκολο να το ετοιμάσεις και σε αντίθεση με τα άλλα ζυμαρικά ή το ρύζι είναι πιο ελαφρύ. Η παρακάτω συνταγή συνοδεύεται από καβουρδισμένα αμύγδαλα και φρέσκο κόλιαντρο.

Συστατικά

  • 260 γρ κους κους
  • 2 φλιτζάνια ζωμό κότας
  • Ελαιόλαδο (περίπου 30ml)
  • 1 ματσάκι κόλιαντρο ψιλοκομμένο
  • 55 γρ καθαρισμένο αμύγδαλο, καβουρδισμένο
  • 80 γρ σταφίδες
  • Κάρυ
  • Πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Βάλε το κους κους σε ένα μπολ
  • Ανακάτεψε το ζωμό κότας με το κάρυ, το λάδι, τις σταφίδες. Αλατοπιπέρωσε
  • Βάλε το μείγμα σε μια κατσαρόλα να βράσει
  • Ρίξε το καυτό μείγμα πάνω στο κους κους, σκέπασε το μπολ με διάφανη μεμβράνη και άφησε να ξεκουραστεί για 10 λεπτά
  • Ανακάτεψε ελαφρά το κους κους με ένα πηρούνι να αφρατέψει και σέρβιρε με φρέσκο κόλιαντρο και αμύγδαλα
 

Tip

Μπορείς να ψιλοκόψεις και ντομάτα ή άλλα φρέσκα λαχανικά και να τα βάλεις ωμά στο κους κους για περισσότερη γεύση!

Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164