Είναι μια κλασική γαλλική συνταγή με άρωμα και έντονη γεύση πορτοκάλι. Γέμιση μαρμελάδας και μια φίνα σος βουτύρου και λικέρ πορτοκάλι που ανάβει στο τηγάνι…
Θερμίδες 138
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 3/4 του φλιτζανιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 3/4 του φλιτζανιού γάλα με χαμηλά λιπαρά
- 2 αυγά
- 1 κ.σ. βούτυρο ή μαργαρίνη λιωμένη
- Για τη γέμιση: Μαρμελάδα πορτοκάλι
- 5 κ.σ. βούτυρο
- 1 και 1/4 του φλιτζανιού λικέρ πορτοκάλι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Ανακάτεψε το αλεύρι με τα αυγά, το γάλα και το λιωμένο βούτυρο στο μίξερ να γίνουν ομοιόμορφα
- Άφησε στο ψυγείο για 1 ώρα να σταθεί σκεπασμένη
- Βγάλε τη ζύμη από το ψυγείο και χτύπησε ξανά πριν ψήσεις τις κρέπες
- Ζέστανε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι και βουτύρωσε ελαφρά
- Αφού κάψει καλά πρόσθεσε 1/4 του φλιτζανιού από τη ζύμη για κάθε κρέπα, περιστρέφοντας το τηγάνι ώστε να σκεπαστεί ομοιόμορφα με ζύμη
- Ψήσε 1 με 2 λεπτά σε μέτρια φωτιά να πάρει ελαφρύ χρώμα και γύρισέ την από την ανάποδη για μερικά δευτερόλεπτα ακόμη
- Στρώσε μία, μία τις κρέπες χωρισμένες με λαδόκολλα μεταξύ τους
- Άπλωσε σε κάθε κρέπα τη μαρμελάδα και δίπλωσε στη μέση
- Λίωσε 1 κ.σ. βούτυρο σε ένα μεγάλο τηγάνι και πρόσθεσε 2-2 τις κρέπες με τη γέμοση να ψηθούν για 2 λεπτά. Γύρισε από την ανάποδη και ψήσε για 1 λεπτό ακόμη
- Ράντισε τις κρέπες με 2 κ.σ. από το λικέρ και κατέβασε από τη φωτιά. Άναψε το λικές με ένα σπίρτο και ανακίνησε το τηγάνι μέχρι να πέσει και πάλι η φωτιά
- Συνέχισε τη διαδικασία βγάζοντας τις κρέπες σε ζεστό πιάτο να παραμείνουν χλιαρές. Σέρβιρε με τη σος του λικέρ που έχει μείνει στο τηγανάκι
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ