Crispy βάση ροδάκινου με παγωτό

1 Ώρα
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Μια γλυκιά συνταγή από την Pretty Woman Julia Roberts. Τραγανή βάση από ροδάκινο με μια ωραία μπάλα παγωτό. Η Julia Roberts μοιράζεται μαζί μας το αγαπημένο μας γλυκό

Συστατικά

  • 7 ροδάκινα σφιχτά χωρίς το κουκούτσι και κομμένο σε φέτες
  • 1/4 του φλιτζανιού φρέσκο χυμό λεμονιού
  • 1/4 του φλιτζανιού ουίσκι
  • 1/4 του φλιτζανιού ζάχαρη
  • 1/4 του φλιτζανιού καστανή ζάχαρη
  • 4 κ.σ βούτυρο
  • Για τη σος: 2 1/2 φλιτζάνια αλεύρι
  • 1/2 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
  • 1 κ.γ κανέλλα σε σκόνη
  • 1 1/2 φλιτζάνι βούτυρο
  • Παγωτό βανίλια-γιαούρτι για συνοδευτικό

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Ζέστανε το φούρνο σους 280 οC
  • Σε μεγάλο μπολ ανακάτεψε τα ροδάκινα με το χυμό λεμονιού. Πρόσθεσε και το ουίσκι τη ζάχαρη, καστανή και λευκή και ανακάτεψε καλά
  • Βουτύρωσε ένα μικρό ταψάκι και άπλωσε το μείγμα
  • Ρίξε εδώ κι εκεί στην επιφάνεια μικρά κομματάκια από το βούτυρο
  • ΓΙΑ ΤΗ ΣΟΣ: Σε ένα μπολ ανακάτεψε το αλεύρι, την καστανή ζάχαρη, την κανέλα μέχρι να γίνουν ένα μείγμα
  • Πρόσθεσε σταδιακά το βούτυρο, ανακατεύοντας σιγά, σιγά να γίνει μια μάζα
  • Περίχυσε με αυτό τα ροδάκινά σου σκέπασε το ταψάκι με ένα αλουμινόχαρτο και ψήσε για 40 λεπτά
  • Αφαίρεσε το αλουμινόχαρτο και ψήσε άλλα δέκα λεπτά να πάρει χρώμα.
  • Άφησε να κρυώσει ελαφριά και σέρβιρε χλιαρό με μια μπάλα παγωτό γιαούρτι

Tip

Δοκίμασε το ίδιο γλυκό με βάση από φράουλες...

Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164