Pancake φούρνου με τηγανιτά αυγά, μπεσαμέλ και ζαμπόν
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
Για την μπεσαμέλ:
- 4 κ. σούπας βούτυρο
- 3 κ. σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2 φλ. γάλα πλήρες
- ¼ κ. γλυκού μοσχοκάρυδο
- αλάτι, πιπέρι
Για το pancake:
- 4 αυγά
- 1 φλ. γάλα πλήρες
- 1 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κ. γλυκού αλάτι
- ½ κ. γλυκού πιπέρι
- 6 κ. σούπας βούτυρο
Για την γέμιση:
- 4 αυγά
- αλάτι, πιπέρι
- 2 κ. σούπας σχοινόπρασο ψιλοκομμένο
- 8 φέτες ζαμπόν
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε μια κατσαρόλα λιώσε το βούτυρο της μπεσαμέλ σε μέτρια φωτιά και καβούρδισε το αλεύρι για τρία λεπτά.
- Πρόσθεσε το γάλα ανακατεύοντας για να ομογενοποιηθεί στα υλικά για τρία λεπτά.
- Πρόσθεσε αλατοπίπερο και το μοσχοκάρυδο και διατήρησε την μπεσαμέλ ζεστή.
- Προθέρμανε τον φούρνο στους 230 βαθμούς και τοποθέτησε την σχάρα στην μεσαία θέση.
- Σε ένα μπολ χτύπησε τα αυγά του pancake με το γάλα, το αλεύρι, το αλατοπίπερο.
- Ζέστανε το βούτυρο σε ένα μεγάλο πυρίμαχο τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
- Ρίξε το μείγμα του pancake, βάλε το τηγάνι στον φούρνο και ψήσε για 25 λεπτά.
- Ζέστανε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και άλειψε με λίγο λάδι.
- Τηγάνισε τα αυγά για τέσσερα λεπτά και πρόσθεσε το αλατοπίπερο και το σχοινόπρασο.
- Μόλις ψηθεί το pancake, σέρβιρε με την μπεσαμέλ, τα τηγανιτά αυγά και το ζαμπόν όσο είναι ζεστά.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ