Croque Madame

30 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
2
Mερίδες

Φρυγανισμένο ψωμί με καπνιστό ζαμπόν, μπεσαμέλ μουστάρδας και ρευστό αυγό

Συστατικά

  • 1 κ. σούπας βούτυρο
  • 1 κ. σούπας αλεύρι γοχ
  • 1/2 φλ. + 2 κ. σούπας πλήρες γάλα
  • 1/2 κ. γλυκού σκόνη μουστάρδας
  • 1/2 κ. γλυκού σκόνη τζίντζερ
  • 1/3 φλ. τριμμένη γραβιέρα Νάξου
  • 3 κ. σούπας τριμμένη παρμεζάνα
  • αλάτι, πιπέρι
  • 3 φέτες ψωμί με προζύμι
  • 3 κ. σούπας μουστάρδα ολικής άλεσης
  • 170 gr καπνιστό ζαμπόν
  • 3 μεγάλους κρόκους αυγών

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε ένα κατσαρολάκι λιώσε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά, πρόσθεσε το αλεύρι και ανακάτεψε για δύο με τρία λεπτά.
  • Πρόσθεσε το γάλα, ανακατεύοτας έντονα για να μην σβολιάσει μέχρι να πήξει το μείγμα..
  • Ρίξε στην κρέμα τη σκόνη μουστάρδας, το τζίντζερ, τη γραβιέρα και την παρμεζάνα και συνέχισε το βράσιμο μέχρι να λιώσουν τα τυριά, για περίπου τέσσερα λεπτά.
  • Πρόσθεσε αλατοπίπερο και άφησε την κρέμα να κρυώσει ελαφρώς.
  • Άλειψε ελαφρώς το ψωμί με βούτυρο και φρυγάνισέ το και προθέρμανε το φούρνο στο γκριλ.
  • Άπλωσε στο ψωμί τη μουστάρδα στη μία πλευρά και από πάνω μοίρασε το ζαμπόν.
  • Μετάφερε τα ψωμάκια με το ζαμπόν σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί και ρίξε στο καθένα μισή κουταλιά από την κρέμα.
  • Κάνε ένα βαθούλωμα στο ζαμπόν και τοποθέτησε με προσοχήσε κάθε ψωμάκι έναν κρόκο αυγού.
  • Ψήσε στο φούρνο για τρία με τέσσερα λεπτά, αλατοπιπέρωσε και σέρβιρε όσο είναι ζεστά.

Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164