H flexitarian diet μπήκε στις δέκα δημοφιλέστερες δίαιτες για το 2013, σύμφωνα πάντα με τις αναζητήσεις στο google! Μια από τις συνταγές της διάσημης αυτής δίαιτας είναι και το απολαυστικό γλυκό με αχλάδι, κινόα και τραγανά πεκαν.
170 θερμίδες
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- Eλαιόλαδο
- 700γρ. αχλάδια
- 1 κ.σ. maple syrup
- 1 κ.σ. φρέσκο χυμό λεμονιού
- 2 κ.σ. ψιλοκομμένα καραμέλωμενα ginger
- 1 βανίλια
- 2 κ.γ. άνθος αραβοσίτου
- Αλάτι στη μύτη του κουταλιού
- Για το topping: 1 φλιτζάνι νιφάδες κινόα ή βρώμης
- ¼ του φλιτζανιού πεκάν, ψιλοκομμένα
- ¼ του φλιτζανιού maple syrup
- 1/4 κ.γ. μοσχοκάρυδο ξερό
- Αλάτι στη μύτη του κουταλιού
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθέρμανε το φούρνο στους 170oC. Λάδωσε ελαφρά 8 φορμάκια κεραμικά
- Σε ένα μεγάλο μπολ ανάμειξε τα αχλάδια ψιλοκομμένα, το maple syrup, το χυμό λεμονιού, το καραμελωμένο ginger, τη βανίλια, το άνθος αραβοσίτου και το αλάτι
- Σε άλλο μπολ ανάμειξε τα υπόλοιπα υλικά για το topping
- Μοίρασε το μείγμα με τα αχλάδια στα φορμάκια και σκέπασε αντίστοιχα με το topping
- Ψήσε 35′ λεπτά στο φούρνο να αρχίσει να κοχλάζει και να πάρει όμορφο χρώμα. Βγάλε από το φούρνο και άφησε να ζεσταθεί για 10 λεπτά πριν σερβίρεις
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ