Μια γλυκιά συνταγή που θα ικανοποιήσει τον ουρανίσκο σου.
Θερμίδες: 192/ μερίδα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1μεγάλο καρπούζι
- 2 τενεκεδάκια γάλα καρύδας
- 2κ. σούπας σιρόπι σφενδάμου
- 2κ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
- Μούρα για γαρνιτούρα
Τρόπος Μαγειρέματος
- Τοποθέτησε τα δύο κουτιά γάλακτος καρύδας στο ψυγείο για τουλάχιστον 6 ώρες.
- Αυτό που θα συμβεί είναι ότι το γάλα καρύδας θα διαχωριστεί και η “κρέμα” θα ανέβει στην κορυφή του δοχείου και θα στερεοποιηθεί.
- Όταν έχει ψυχθεί και διαχωριστεί, θα μπορέσεις να βγάλεις την κρέμα.
- Κόψε το καρπούζι στη μέση και καθάρισέ το από το πράσινο μέρος.
- Στο ένα μισό, πάρε ένα ποτήρι πίεσέ το στο καρπούζι και δημιούργησε τέσσερις βάσεις για “cupcake” που να έχουν ύψος 10 εκατοστά περίπου.
- Φτιάξε άλλες τέσσερις βάσεις και στο άλλο μισό.
- Βάλε τις βάσεις στο ψυγείο για να τις διατηρήσεις κρύες.
- Αφαίρεσε την κρέμα καρύδας που βρίσκεται στην κορυφή από το τενεκεδάκι.
- Πρόσθεσε μέσα στην κρέμα το σιρόπι σφενδάμου και τη βανίλια και με ένα μίξερ χειρός χτύπησε τα υλικά μέχρι να γίνει η κρέμα αφράτη.
- Βάλε την κρέμα σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής και μοίρασέ την πάνω στις βάσεις από καρπούζι.
- Πασπάλισε με μούρα.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ