Εσύ γνώριζες πως το μέλι μπορεί να μετατραπεί σε βελούδινη κρέμα, απλά και μόνο ανακατεύοντάς το με… μέλι; Η πληροφορίας μας έδωσε ιδέα για απολαυστικό, αλλά και ελαφρύ cupcake.
160 θερμίδες το ένα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 2 φλιτζάνια τριμμένο καρότο
- 1 μήλο καθαρισμένο και επίσης τριμμένο
- 1 φλιτζάνι ανανά λιωμένο και στραγγισμένο
- ½ φλιτζάνι σταφίδες
- 1 φλιτζάνι ηλιέλαιο
- ¼ του φλιτζανιού χυμό καρότο
- 2 ½ του φλιτζανιού αλεύρι βρώμης
- 2 κ.γ. κανέλα
- 2 κ.γ. baking soda
- ½ κ.γ. αλάτι
- Για το frosty: 50ml μέλι καθαρό
- ½ κ.σ. παγωμένο/κρυσταλλωμένο μέλι
- 100ml κρέμα γάλακτος 15% λιπαρά
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθέρμανε το φούρνο σου στους 170oC
- Ανάμειξε το καρότο, το μήλο και τον ανανά με τη ζάχαρη και τις σταφίδες. Συμπλήρωσε το λάδι και το χυμό καρότο
- Βάλε σε άλλο μπολ τα στερεά σου υλικά, αλεύρι, baking soda, κανέλα και αλάτι και κοσκίνισέ τα όλα μαζί
- Γύρισε τώρα τα υγρά σου υλικά (φρούτα και χυμό) στο αλεύρι και ανάμειξε προσεκτικά ώσπου να γίνουν ένα σώμα
- Μοίρασε τη ζύμη σε ταψάκι για muffins, στρωμένα με καραμελόχαρτα και βάλε στο φούρνο. Ψήσε για 20-25′ λεπτά. Δοκίμασε αν είναι έτοιμα βυθίζοντας μια οδοντογλυφίδα στο κέντρο ενός από αυτά.
- Βγάλε και άφησε να κρυώσουν
- Βάλε το κρυσταλλωμένο μέλι μέσα στο καθαρό. Αν το μέλι σου είναι καιρό στο ντουλάπι, ζέστανέ το ελαφρά σε κατσαρολάκι και άφησε να κρυώσει. Χτύπησε το μέλι καλά να πάρεις μια πάστα, κρέμα μελιού.
- Χτύπησε την κρέμα γάλακτος να σφίξει. Πρόσθεσε και την κρέμα μελιού και συνέχισε το χτύπημα ώσπου να σφίξει η κρέμα σου.
- Βάλε το frosty μελιού σε σακούλα και στόλισε τα cupcake σου. Άφησε στο ψυγείο για 30′ λεπτά πριν σερβίρεις.
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ