Ένα αφράτο cupcake για απογευματινό σνακ με υπέροχο top από αφράτο La Vache Qui Rit® Light
Θερμίδες 180/το ένα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 1/2 φλιτζάνι ρυζάλευρο
- 3/4 του φλιτζανιού αλεύρι κεχριού (θα το βρεις σε μεγάλα super market)
- 1/2 φλιτζάνι άγλυκη σκόνη κακάο
- 1 κ.γ. αλάτι
- 1 κ.γ. baking soda
- 1 κ.γ. baking powder
- 1 κ.γ. κόμμι ξανθάνης
- 4 αυγά
- 1 1/4 του φλιτζανιού ζάχαρη
- 2/3 του φλιτζανιού κρέμα γάλακτος
- 1 φλιτζάνι γάλα
- 2 βανίλιες
- Για το γλάσο: 1 κεσεδάκι τυρί κρέμα La Vache Qui Rit® Light
- ¼ του φλιτζανιού μαργαρίνη
- 1 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
- 1 βανίλια
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθέρμανε το φούρνο στους 175oC. Παράλληλα βουτύρωσε 12 φορμάκια για muffin και στρώσε καραμελόχαρτα
- Σε ένα μέτριο μπολ ανάμειξε μαζί το ρυζάλευρο, το αλεύρι κεχριού, το κακάο, το αλάτι, την baking soda, το baking powder και το κόμμι ξανθάνης
- Σε άλλο μπολ χτύπησε τα αυγά, τη ζάχαρη και την κρέμα γάλακτος με το γάλα και τη βανίλια.
- Στο μείγμα των αυγών συμπλήρωσε λίγο, λίγο τα στεγνά υλικά σου ανακατεύοντας διαρκώς
- Μοίρασε την ζύμη στα φορμάκια και ψήσε στον φούρνο για 20′ με 25′ λέπτα. Θα πρέπει πιέζοντας την επιφάνεια του να επιστρέφει και να μην κάνει λακκούβα
- Ανακάτεψε όλα τα υλικά του γλάσου στο μίξερ να πάρεις μια ομοιόμορφη κρέμα. Βάλε στο ψυγείο μέχρι να κρυώσουν καλά και τα κεκάκια.
- Στόλισε με το γλάσο και φύλαξε σε δοχείο που κλείνει εως και μία εβδομάδα
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ