Είναι αναμφισβήτητα τα πιο διάσημα cupcakes στην Αθήνα. Η Νικόλ Κοτόβος βρέθηκε στο ΜΙΛΑ και έδωσε τη μυστική της συνταγή για αφράτα vanilla cupcakes… Δες τη συνταγή εδώ!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- Για το cupcake: 37γρ. βούτυρο
- 50 γρ. γάλα
- 1 βανίλια
- 2 αυγά
- 200 γρ. ζάχαρη
- 200 γρ. αλεύρι
- Για τη βουτυρόκρεμα: 300γρ. βούτυρο
- 1 βανίλια
- 100 γρ. γάλα
- 250 γρ. ζάχαρη άχνη
- Χρώμα ζαχαροπλαστικής
Τρόπος Μαγειρέματος
- Χτύπησε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη και τα αυγά. Πρόσθεσε και τη βανίλια. Συμπλήρωσε και το γάλα
- Συνέχισε ρίχνοντας σιγά, σιγά το αλεύρι ώσπου να πάρεις μια ομοιόμορφη κρέμα
- Μοίρασε την σε φορμάκια cupcake. Μπορείς να κάνεις μεγάλα ή και mini cupcake
- Ψήσε στο φούρνο στους 170oC για 16 λεπτά – τα μικρά – και 23 λεπτά τα μεγαλύτερου μεγέθους
- Στο μεταξύ φτιάξε τη βουτυρόκρεμα. Χτύπησε όλα τα υλικά στο μίξερ να γίνει μια αφράτη κρέμα
- Βγάλε τα cupcakes από το φούρνο και άφησε να κρυώσουν πριν στολίσεις
- Στόλισε με την βουτυρόκρεμα και όποια άλλα καραμελάκια, τρούφα ή ζαχαρωτό θέλεις
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ