Ονομάζεται Ocimum basilicum και κατάγεται από… την Ιταλία!
Έχει παρόμοιο άρωμα με εκείνον που είχε πάντα η γιαγιά στο παράθυρο ή στο μποστάνι, αλλά πολύ πιο σκούρο πράσινο χρώμα και τεράστια φύλλα. Γι’ αυτό και άλλωστε ονομάζεται πλατύφυλλος. Γιατί όμως όλο αυτό το μάθημα βοτανολογίας; Μα φυσικά επειδή είναι το μοναδικό είδος που είναι κατάλληλο για φαγητό. Κι αυτό γιατί ο τοπικός, μυρωδάτος βασιλικός πικρίζει στο στόμα και μαυρίζει με την χρήση στην κατσαρόλα ή τις σάλτσες.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Αναζήτησέ τον και πρόσεξε πολύ τα φύλλα του να είναι πάρα πολύ φαρδιά, σαν ζαρωμένα (όχι μαραμένα) και σε πολύ σκούρο, έντονο πράσινο χρώμα. Με αυτόν είναι που θα ετοιμάσεις το υπέροχο πέστο, θα συμπληρώσεις στις κόκκινες σάλτσες σου και θα ρίξεις στα cocktails σου.
ΚΑΝΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ για συνταγές με βασιλικό
Έχω κόψει ένα κλωναράκι από τον πλατύφυλλο της μαμάς και τον έχω στο ποτήρι να βγάλει ρίζες. Για να έχω φρέσκο βασιλικό μέχρι και τα Χριστούγεννα (Ελπίζω!) κατ’ ευθείαν από το γλαστράκι μου.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ