Το ρύζι κουνουπιδιού, τα μανιτάρια και το σπανάκι γίνονται οι πρωταγωνιστές.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Θερμίδες: 208/ μερίδα
Συστατικά
- Για την πέστο
- 1/4φλ. αμύγδαλα
- 1φλ. φρέσκο κόλιανδρο
- 1/4φλ. φρέσκια μέντα
- 1/2κ. σούπας καυτερή πιπεριά λιωμένη
- 1κ. γλυκού χυμό λεμονιού
- 1/4κ. γλυκού αλάτι
- Μια πρέζα πιπέρι
- 1κ. σούπας ελαιόλαδο
- Για το μπολ:
- 6φλ. κουνουπίδι μπουκιές
- 2κ. σούπας ελαιόλαδο
- Αλατοπίπερο
- 3φλ. μανιτάρια
- 2κ. γλυκού λιωμένο σκόρδο
- 8φλ. σπανάκι
- 1/2φλ. ρόδι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθέρμανε το φούρνο στους 190°C.
- Άπλωσε τα αμύγδαλα πάνω σε ένα μικρό ταψί και ψήσε τα μέχρι να ροδίσουν (περίπου 7-10 λεπτά).
- Τοποθέτησέ τα σε ένα μίξερ και χτύπησέ τα μέχρι να είναι ψιλοκομμένα.
- Πρόσθεσε μέσα το κόλιαντρο, τη μέντα, την καυτερή πιπεριά και το χυμό λεμονιού και χτύπησε καλά μέχρι να ενωθούν τα υλικά.
- Ρίξε το ελαιόλαδο και λίγο νερό αν χρειαστεί και χτύπησε μέχρι να γίνει η πέστο.
- Άφησέ τα στην άκρη.
- Πρόσθεσε το κουνουπίδι σε έναν μεγάλο επεξεργαστή τροφίμων και χτύπησέ το μέχρι να γίνει σαν ρύζι.
- Ζέστανε τη 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια θερμοκρασία και πρόσθεσε το ρύζι κουνουπιδιού και μια πρέζα αλάτι και πιπέρι.
- Κάλυψε με ένα καπάκι και ανακάτεψε περιστασιακά, μέχρι να πάρει χρυσαφί χρώμα (περίπου 10 λεπτά).
- Ζέστανε μια 1 κουταλιά ελαιόλαδο σε ένα ξεχωριστό μεσαίο τηγάνι σε μέτρια θερμοκρασία. Πρόσθεσε τα κομμένα μανιτάρια, το σκόρδο και μια πρέζα αλάτι-πιπέρι και μαγείρεψε, ανακατεύοντας περιστασιακά, μέχρι τα μανιτάρια να είναι τρυφερά (περίπου 8-10 λεπτά).
- Πρόσθεσε το σπανάκι στην κατσαρόλα με το ρύζι του κουνουπιδιού, αλλά μην το ανακατέψεις.
- Κλείσε την κατσαρόλα και άφησε το σπανάκι να μαραθεί για 3 λεπτά.
- Χώρισε το σπανάκι, το ρύζι του κουνουπιδιού, τα μανιτάρια και την πέστο σε 4 μπολ.
- Πασπάλισε με το ρόδι.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ