Η μέντα και η σοκολάτα θα σε αποτοξινώσουν με τον πιο γλυκό τρόπο.
Θερμίδες: 197/ μερίδα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- Για την κρούστα:
- 2/3φλ. κάσιους ψημένα
- 1/2φλ. χουρμάδες, ψιλοκομμένοι
- 1κ. σούπας κακάο
- 1κ. γλυκού νερό
- Για την κρέμα:
- 2φλ. κάσιους μουλιασμένα σε νερό
- 1+1/2φλ. φύλλα μέντας, ψιλοκομμένα
- 1/2φλ. γάλα αμυγδάλου
- 1/4φλ. μέλι
- 1/4κ. γλυκού εκχύλισμα μέντας
- Μια πρέζα αλάτι
- 2κ. σούπας κουβερτούρα, ψιλοκομμένη
- Για την επικάλυψη:
- 115γρ. μαύρη σοκολάτα
Τρόπος Μαγειρέματος
- Για την κρούστα:
- Τοποθέτησε τα κάσιους σε έναν επεξεργαστή τροφίμων και “χτύπησέ” τα μέχρι να σπάσουν.
- Προσθέστε τους χουρμάδες και το κακάο και συνέχισε να χτυπάς μέχρι να δημιουργηθεί μια ζύμη.
- Μετέφερε το μείγμα σε ένα μπολ και ανακάτεψε με το νερό.
- Πάρε ένα ταψάκι 20x20εκ. και πίεσε τη ζύμη στον πάτο.
- Βάλε το ταψάκι στην κατάψυξη.
- Στράγγιξε τα μουσκεμένα κάσιους και τα τοποθέτησέ τα μαζί με τη μέντα, το γάλα αμυγδάλου, το μέλι, το εκχύλισμα μέντας και το αλατιού σε ένα μίξερ.
- Χτύπησε τα υλικά μέχρι να δημιουργηθεί η κρέμα.
- Μετέφερε την κρέμα σε ένα μπολ και τοποθέτησέ την στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει, περίπου 30 λεπτά.
- Όταν βγάλεις την κρέμα από το ψυγείο ανακάτεψε την κουβερτούρα.
- Βάλε την κρέμα πάνω από την κρούστα και βάλε το ταψί στο ψυγείο για 6 ώρες.
- Λιώσε τη μαύρη σοκολάτα, κόψε σε κομμάτια το παγωτό και βούτηξε τα κομμάτια στην σοκολάτα.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ