Η μέντα και η σοκολάτα θα σε αποτοξινώσουν με τον πιο γλυκό τρόπο.
Θερμίδες: 197/ μερίδα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- Για την κρούστα:
- 2/3φλ. κάσιους ψημένα
- 1/2φλ. χουρμάδες, ψιλοκομμένοι
- 1κ. σούπας κακάο
- 1κ. γλυκού νερό
- Για την κρέμα:
- 2φλ. κάσιους μουλιασμένα σε νερό
- 1+1/2φλ. φύλλα μέντας, ψιλοκομμένα
- 1/2φλ. γάλα αμυγδάλου
- 1/4φλ. μέλι
- 1/4κ. γλυκού εκχύλισμα μέντας
- Μια πρέζα αλάτι
- 2κ. σούπας κουβερτούρα, ψιλοκομμένη
- Για την επικάλυψη:
- 115γρ. μαύρη σοκολάτα
Τρόπος Μαγειρέματος
- Για την κρούστα:
- Τοποθέτησε τα κάσιους σε έναν επεξεργαστή τροφίμων και “χτύπησέ” τα μέχρι να σπάσουν.
- Προσθέστε τους χουρμάδες και το κακάο και συνέχισε να χτυπάς μέχρι να δημιουργηθεί μια ζύμη.
- Μετέφερε το μείγμα σε ένα μπολ και ανακάτεψε με το νερό.
- Πάρε ένα ταψάκι 20x20εκ. και πίεσε τη ζύμη στον πάτο.
- Βάλε το ταψάκι στην κατάψυξη.
- Στράγγιξε τα μουσκεμένα κάσιους και τα τοποθέτησέ τα μαζί με τη μέντα, το γάλα αμυγδάλου, το μέλι, το εκχύλισμα μέντας και το αλατιού σε ένα μίξερ.
- Χτύπησε τα υλικά μέχρι να δημιουργηθεί η κρέμα.
- Μετέφερε την κρέμα σε ένα μπολ και τοποθέτησέ την στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει, περίπου 30 λεπτά.
- Όταν βγάλεις την κρέμα από το ψυγείο ανακάτεψε την κουβερτούρα.
- Βάλε την κρέμα πάνω από την κρούστα και βάλε το ταψί στο ψυγείο για 6 ώρες.
- Λιώσε τη μαύρη σοκολάτα, κόψε σε κομμάτια το παγωτό και βούτηξε τα κομμάτια στην σοκολάτα.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ