Αυγά δεν τρώμε μόνο το Πάσχα, αν και τότε έχουν την τιμητική τους, αλλά συνήθως τα απολαμβάνουμε all year long! Είτε, όμως, είναι τα αυγά που ετοιμάζεσαι να βάψεις κόκκινα, είτε ένα οποιοδήποτε αυγό που πρόκειται να κάνεις βραστό, ποσέ, τηγανιτό, scrabbled ή ομελέτα, μήπως πρέπει να βεβαιωθείς πως είναι ακόμα σε θέση να φαγωθούν πριν επιχειρήσεις να τα διαχειριστείς με οποιοδήποτε τρόπο; Και πώς θα σιγουρευτείς ότι δεν έχουν χαλάσει; Πολύ απλό!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Το τεστ είναι πανεύκολο! Γέμισε με κρύο νερό ένα μπολ και έπειτα προσεκτικά ρίξε ένα αυγό στο νερό. Εάν το αυγό “ξαπλώσει” στον πάτο του μπολ, τότε σημαίνει πως είναι ακόμα φρέσκο! Αν το αυγό σταθεί όρθιο στην μία μύτη του στον πάτο του μπολ, τότε είναι ακόμα ασφαλές. Αν, όμως, το αυγό ανέβει και επιπλεύσει στην επιφάνεια του νερού, τότε η θέση του είναι στα σκουπίδια!
Και τώρα μπορείς να προχωρήσεις ελεύθερα στην κατανάλωση ή την απομάκρυνση των αυγών από το ψυγείο σου!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ