Ελαφρύ κέικ σοκολάτας

1 Ώρα
Χρόνος εκτέλεσης
2
Mερίδες

Ετοίμασέ το και συνόδευσε τον καφέ το πρωί ή το απόγευμα. Είναι σοκολατένιο, είναι αφράτο και ζουμερό και πάνω από όλα δεν θα σε κάνει να αισθάνεσαι άβολα σε κάθε μπουκιά.

Θερμίδες 150

Συστατικά

  • 1 φλιτζάνι αλέυρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1/3 του φλιτζανιού ζάχαρη
  • 1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος light
  • 1 αυγό
  • 2 κ.σ μαργαρίνη
  • 2 κ.σ κακάο
  • 1 κ.γ στιγμιαίο καφέ
  • 1 κ.γ baking powder
  • 1 βανίλια

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Χτύπησε με σύρμα ή στο μίξερ τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη
  • Πρόσθεσε το αυγό και συνέχισε το χτύπημα, βάζοντας λίγη, λίγη την κρέμα γάλακτος
  • Πρόσθεσε το αλεύρι, το κακάο, τον καφέ και το baking powder. Ανακάτεψε μέχρι να γίνει μια ομοιόμορφη ζύμη
  • Ψήσε στο φούρνο για 45 λεπτά στους 175 βαθμούς. Δοκίμασε αν είναι έτοιμο, βυθίζοντας μια οδοντογλυφίδα. Αν όταν τη βγάλεις είναι  καθαρή χωρίς υπολείμματα ζύμης, το κέικ σου είναι έτοιμο

Tip


Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164