Τίποτα δεν πάει χαμένο… το είπαμε αυτό!
Ετοίμασες σαλάτα από βραστά ή ακόμη και ψητά λαχανικά; Μαζί με όλα τα καλά του τραπεζιού έμεινε αρκετή ποσότητα και φυσικά όλα αυτά δεν τρώγονται κρύα. Μην τα πετάξεις… Είναι μια πολύ καλή βάση για ζωμό λαχανικών.
– Βάλε και πάλι τα λαχανικά σε μια κατσαρόλα με λίγο νερό, ίσως μια,δυο σκελίδες σκόρδο, ένα ολόκληρο ξερό κρεμμύδι και τα μπαχαρικά της επιλογής σου
– Βράσε μέχρι να μαλακώσουν ακόμη περισσότερο τα λαχανικά και να λιώνουν στο κουτάλι
– Λιώσε τα λαχανικά σου από το μπλέντερ και κάνε έναν χυλό
– Πέρασε το ζωμό λαχανικών από σήτα και κράτησε μόνο το καθαρό μέρος, διαχωρίζοντας τα υπολείματα
– Γέμισε με τον ζωμό παγοκύστες και βάλε στην κατάψυξη.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Έτσι κάθε φορά που θα ετοιμάζεις μια σουπίτσα ή κάτι που θέλει το άρωμα των λαχανικών, θα ρίχνεις δυο τρία παγάκια από το ζωμό και θα δίνεις υπέροχο άρωμα.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ