Εναλλακτικός καγιανάς

25 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Λαχταριστή σάλτσα με ντοματίνια και τηγανιτά αυγά

Συστατικά

  • ¼ φλ. ελαιόλαδο
  • 5 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • ½ κ. γλυκού μπούκοβο
  • 600 gr ντοματίνια
  • 1 ματσάκι σέσκουλα
  • 6 μεγάλα αυγά
  • 4 φέτες ψωμί
  • 1 λεμόνι
  • αλάτι
  • 1 χούφτα φύλλα βασιλικού

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Ζέστανε το λάδι σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και πρόσθεσε το σκόρδο και αλατοπίπερο, ανακατεύοντας για δύο λεπτά.
  • Πρόσθεσε το μπύκοβο και τα ντοματίνια και σοτάρισε για άλλα δύο λεπτά.
  • Χαμήλωσε τη φωτιά, κάλυψε το τηγάνι με το καπάκι και άφησε τη σάλτσα να βράσει για πέντε με επτά λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά.
  • Κόψε τα σέσκουλα χωρίς τα κλωνάρια τους και μετάφερε τα φύλλα σε ένα μπολ.
  • Χαμήλωσε κι άλλο τη φωτιά στη σάλτσα και με προσοχή σπάσε τα αυγά μέσα στις ντομάτες και αλατοπιπέρωσέ τα.
  • Κάλυψε πάλι το τηγάνι και ψήσε για τέσσερα με έξι λεπτά.
  • Φρυγάνισε το ψωμί, ράντισέ το με λίγο λάδι, τρίψε λίγο ξύσμα λεμονιού και αλάτισέ το καλά.
  • Ράντισε τα σέσκουλα με δύο κουταλιές χυμό λεμονιού, λάδι και αλατοπίπερο και πρόσθεσε το βασιλικό.
  • Σέρβιρε τα αυγά με τη σάλτσα, τη σαλάτα και το φρυγανισμένο ψωμί.

Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164