Μυστικά για να “σφίξει” και πάλι η σάλτσα που έγινε νερουλή!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Έβαλες όλη σου την μαεστρία για την πιο γευστική σάλτσα μακαρονάδας. Είτε όμως η ντομάτα είχε πολλά υγρά, είτε σου έπεσε παραπάνω νερό, η σάλτσα σου δεν είναι αρκετά πηχτή. Μην στενοχωριέσαι. Η μαγεία της μαγειρικής είναι πως μπορεί να διορθώσει (σχεδόν) καθέ μικρή και μεγάλη καταστροφή.
Για να πήξει μια σάλτσα που είναι πολύ νερουλή λοιπόν, λιώσε ένα κουταλάκι του γλυκού αλεύρι σε ελάχιστο νερό και ρίξτο στην σάλτσα που βράζει. Ένα ακόμη μυστικό είναι να ρίξεις ένα μικρό κομμάτι πατάτας μέσα στη σάλτσα. Το άμυλο που θα αφήσει η πατάτα μέσα στη σάλτσα, θα την κάνει να γίνει πιο πηχτή. Αυτό το τελευταίο είναι ένα πολύ καλό κόλπο για να μειωθεί και το παραπάνω αλάτι σε ένα φαγητό στην κατσαρόλα!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ