Φρέσκο λεμόνι, ολόκληρος καρμός από κριθάρι και πολλή, πολλή γλύκα. Επειδή οι μπάρες ενέργειας μπορεί να είναι και στρογγυλές…
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1/2 φλιτζάνι πλυμμένο ξερό κριθάρι
- 1/2 φλιτζάνι αμύγδαλα
- 1/2 φλιτζάνι
- 1/2 cup almonds
- 1/2 φλιτζάνι χουρμάδες χωρίς το κουκούτσι
- Το χυμό από 1 λεμόνι
- Το ξίσμα από 2 λεμόνια
- 1/2 κ.γ. αλάτι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Βάλε το κριθάρι σε μπόλικο νερό να μουλιάσει αποβραδίς! Στράγγιξε από το νερό και ξέπλυνε καλά κάτω από τρχούμενο νερό και ξαναγέμισε με νερό.
- Άφησε άλλες 8 ώρες να μουλιάσει και κάνε την ίδια διαδικασία για δύο μέρες συνεχόμενες
- Έτσι το κριθάρι θα μαλακώσει και θα μασιέται. Ξέπλυνε καλά κάτω από τρεχούμενο νερό και στράγγιξε
- Βάλε σε έναν επεξεργαστή τροφίμων μαζί με τα υπόλοιπα υλικά και χτύπησε να γίνουν σχετικά ομοιόμορφα
- Βγάλε με ένα κουτάλι μπαλίτσες και κύλισε επάνω σε λαδόκολλα να πάρει σχήμα μπαλίτσας. Βάλε σε μια σχαρίτσα και στο φούρνο στους 40οC στον αέρα ώστε να στεγνώσουν ελαφρά
- Θα χρειαστούν 6 περίπου ώρα ώστε να είναι μια μάζα, αλλά και να τρώγοντα απολαυστικά. Φύλαξε σε δοχείο που κλείνει καλά, σε θερμοκρασία δωματίου
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ