Ο πολύτιμος χυμός των σταφυλιών… πριν γίνει λαμπερό κρασί είναι το βασικό υλικό για υπέροχα γλυκά (και όχι μόνο γλυκά!)
Και επειδή η εποχή είναι η κατάλληλη για να βρεις μούστο – αν δεν είσαι τυχερή να έχεις κάποιον που στον προμηθεύει, σίγουρα κάποιο κτήμα ή ψαγμένη κάβα κρασιών θα μπορέσει να σε βοηθήσει – σου δίνουμε τις συμβουλές για να τον έχεις έτοιμο για… υπέροχη μουσταλευριά. Πριν χρησιμοποιήσεις λοιπόν τον μούστο, πρέπει να τον βάλεις με στάχτη στην κατσαρόλα και να τον καθαρίσεις. Βάλε το μούστο σε μια ανοξείδωτη κατσαρόλα, δέσε σε διπλό τουλπάνι λίγη στάχτη και βάλτη μέσα στην κατσαρόλα. Βράσε για 10′ λεπτά περίπου, κατέβασε από τη φωτιά και άφησε στην άκρη για 12 ώρες να σταθεί. Σούρωσε τον, περνώντας από λεπτή σίτα και φύλλαξέ τον σε μεταλλικό μπουκάλι ή βάζο μέχρι να τον χρησιμοποιήσεις για τις δημιουργίες σου!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ