Το διαφορετικό ορεκτικό που πρέπει να συμπεριλάβεις στο εορταστικό σου τραπέζι!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 7 φύλλα για πίτα
- 250 γρ. τυρί φέτα
- 1 1/2 λίτρο φρέσκο γάλα
- 6 κουτ. της σούπας σιμιγδάλι
- 1 αβγό
- 1 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
- 1 φλιτζάνι βούτυρο
- Κανέλα
- Αλάτι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε μία κατσαρόλα, βράζεις το μεγαλύτερο μέρος του γάλακτος σε μέτρια φωτιά. Μόλις βράσει, αρχίζεις να λιώνεις το σιμιγδάλι. Ανακατεύεις συνεχώς, μέχρι να πήξει και να πάρει τη μορφή κρέμας, προσθέτοντας ελάχιστο αλάτι.
- Σε ένα βουτυρωμένο ταψί, στρώνεις ως βάση δύο φύλλα επίσης ελαφρώς βουτυρωμένα.
- Σηκώνεις λίγο τα φύλλα στα τοιχώματα και στο κέντρο ρίχνεις την πολύ καλά τριμμένη φέτα.
- Τοποθετείς δύο φύλλα.
- Περιχύνεις ομοιόμορφα την κρέμα (αν είναι εφικτό, την στρώνεις με μία σπάτουλα) και καλύπτεις από πάνω, χρησιμοποιώντας τα υπόλοιπα φύλλα.
- Παράλληλα, σε ένα μικρό μπολάκι, χτυπάς το υπόλοιπο γάλα με τα αυγά, μέχρι να δημιουργηθεί ένα νέο μείγμα.
- Περιχύνεις την πίτα με το παραπάνω μείγμα.
- Ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς C για περίπου 40 – 45 λεπτά.
- Απολαμβάνεις!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ