Θα θες να φας μέχρι και το τελευταίο κομμάτι!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 3 κουτ. της σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
- 1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 1 πράσινο κρεμμύδι, κομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
- 900 γραμμάρια σπανάκι, πλυμένο
- 1/2 φλιτζάνι φρεσκοκομμένο βασιλικό
- 2 αυγά
- 1/3 φλιτζάνι κίτρινο τυρί τριμμένο
- 1 φλιτζάνι φέτα τριμμένη
- 8 φύλλα έτοιμα για πίτα
- 1/4 φλιτζάνι εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο (για ράντισμα)
Τρόπος Μαγειρέματος
- Αρχικά, προθερμαίνεις το φούρνο στους 180 βαθμούς C.
- Σε ένα τηγάνι με ελαιόλαδο, σοτάρεις τα κρεμμύδια, το σκόρδο, μέχρι να λιώσουν. Προσθέτεις το σπανάκι και το βασιλικό για περίπου 3 λεπτά. Αφαιρείς από το μάτι και απομακρύνεις.
- Σε ένα μεγάλο μπολ, αναμειγνύεις τα αβγά και τη φέτα.
- Σε ένα ταψί, αρχίζεις να στρώνεις τα φύλλα πίτας, μέχρι να φθάσουν τα τέσσερα. Σε κάθε φύλλο ραντίζεις με λίγο ελαιόλαδο. Προσθέτεις το παραπάνω μείγμα (αβγό και φέτα), αλλά και το μείγμα στο τηγάνι. Ραντίζεις με λίγο ελαιόλαδο. Από πάνω αρχίζεις να στρώνεις τα υπόλοιπα φύλλα με λίγο ελαιόλαδο, προκειμένου να σκεπάσεις την πίτα.
- Ψήνεις στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 40 λεπτά.
- Κόβεις σε κομμάτια και απολαμβάνεις!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ