Εύκολο και νόστιμο σπιτικό cake, που μπορείς να πάρεις παντού μαζί σου.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 3/4 κούπας λευκή ζάχαρη
- 2 κουτ. της σούπας baking powder
- 1/2 κουτ. της σούπας αλάτι
- 1/2 κούπα βούτυρο
- 1 αυγό
- 1 κούπα γάλα
- δύο κλωνάρια βανίλια
- 1/4 της κούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2/3 κούπας λευκή ζάχαρη
- 1/4 της κούπας βούτυρο
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθερμαίνεις το φούρνο στους 180 βαθμούς C.
- (Για την τραγανή κρούστα): Σε ένα μεσαίο μπολ, αναμειγνύεις 1/4 της κούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις και 2/3 κούπας ζάχαρη. Κόβεις το 1/2 της κούπας βούτυρο και ανακατεύεις μέσα στο μπολ.
- Σε ένα μεγάλο μπολ, αναμειγνύεις τις 2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις, τα 3/4 της κούπας ζάχαρη, το baking powder και το αλάτι. Σπάσε το αυγό, πρόσθετε το γάλα και τα κλωνάρια βανίλιας. Ανακατεύεις πολύ καλά, μέχρι να δημιουργηθεί το μείγμα.
- Σε μία φόρμα κέικ, περιχύνεις το μείγμα από το μεγάλο μπολ και από πάνω το λούζεις με το μείγμα του μικρού μπολ.
- Ψήνεις στους 180 βαθμούς για περίπου 25 λεπτά ή μέχρι να γίνει τραγανό από πάνω και μαλακό μέσα.
- Το αφήνεις να κρυώσει λίγο και σερβίρεις.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ