O Σεφ του εστιατορίου ΜΑΝΗΜΑΝΗ Αλέξανδρος Φουρούλης σου δίνει έναν ακόμη απολαυστικό τρόπο να βάλεις τα όσπρια στο τραπέζι με τα μεζεδάκια σου για κρασί ή ούζο.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 250gr φακές
- 1 κρεμμύδι ξερό
- 100gr σύγγλινο καπνιστό Μάνης
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1 μικρό καρότο
- 1 κομμάτι πράσο
- 100gr κίτρινη κολοκύθα
- Ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι
- 50ml λευκό κρασί
- 200ml ζωμό λαχανικών
- Λίγο ξίδι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Ψιλόκοψε το κρεμμύδι, τα λαχανικά και το σύγγλινο σε σχήμα ζαριού
- Σε μια κατσαρόλα σόταρε το σύγγλινο, το κρεμμύδι, το σκόρδο και τις φακές
- Πρόσθεσε τα λαχανικά και σβήσε με το κρασί, αλάτι, πιπέρι και το ζωμό
- Βράσε σε χαμηλή φωτιά. Λίγο πριν το τέλος ρίξε και την κολοκύθα σε σχήμα ζαριού
- Σέρβιρε και αρωμάτισε με λίγο ξίδι
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ