Φακές με μαντζουράνα, σύγκλινο και ξύδι από κόκκινο κρασί

20 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

O Σεφ του εστιατορίου ΜΑΝΗΜΑΝΗ Αλέξανδρος Φουρούλης σου δίνει έναν ακόμη απολαυστικό τρόπο να βάλεις τα όσπρια στο τραπέζι με τα μεζεδάκια σου για κρασί ή ούζο.

Συστατικά

  • 250gr φακές
  • 1 κρεμμύδι ξερό
  • 100gr σύγγλινο καπνιστό Μάνης
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 μικρό καρότο
  • 1 κομμάτι πράσο
  • 100gr κίτρινη κολοκύθα
  • Ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι
  • 50ml λευκό κρασί
  • 200ml ζωμό λαχανικών
  • Λίγο ξίδι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Ψιλόκοψε το κρεμμύδι, τα λαχανικά και το σύγγλινο σε σχήμα ζαριού
  • Σε μια κατσαρόλα σόταρε το σύγγλινο, το κρεμμύδι, το σκόρδο και τις φακές
  • Πρόσθεσε τα λαχανικά και σβήσε με το κρασί, αλάτι, πιπέρι και το ζωμό
  • Βράσε σε χαμηλή φωτιά. Λίγο πριν το τέλος ρίξε και την κολοκύθα σε σχήμα ζαριού
  • Σέρβιρε και αρωμάτισε με λίγο ξίδι

Tip


Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164