Μια ιδιαίτερη συνταγή για να απολαύσεις τις φακές λίγο διαφορετικά.
Θερμίδες: 233/ μερίδα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1κ. γλυκού ελαιόλαδο
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
- 1/2φλ. φακές
- 2 + 1/2φλ. ζωμό λαχανικών
- 4 κόκκινες πιπεριές κομμένες σε κύβους
- 2κ. γλυκού αποξηραμένο βασιλικό
- 1/4φλ. λευκό κρασί
- 400γρ. ψιλοκομμένες ντομάτες
- 30γρ. τριμμένο τυρί τσένταρ
- 10γρ. τριμμένο τυρί παρμεζάνα
- Αλάτι και πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθέρμανε το φούρνο στους 175°C.
- Ζέστανε το ελαιόλαδο σε μια μεγάλη κατσαρόλα, πρόσθεσε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σόταρε για πέντε λεπτά.
- Πρόσθεσε τις φακές και ανακάτεψε, στη συνέχεια πρόσθεσε το ζωμό λαχανικών.
- Μόλις πάρουν μια βράση, μείωσε τη θερμοκρασία και σιγόβρασε για 25 λεπτά.
- Όταν βράσουν οι φακές πρόσθεσε μέσα στην κατσαρόλα τις πιπεριές, το βασιλικό, το λευκό κρασί και τις ντομάτες και ανακάτεψε καλά.
- Μετέφερε το μείγμα σε ένα ταψί 23×33 και πρόσθεσε το τυρί από πάνω.
- Ψήσε για 30 λεπτά.
- Μοίρασε σε 4 πιάτα.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ