Μια γευστική συνταγή που θα σου προσφέρει πολλές βιταμίνες και θρεπτικά συστατικά.
Θερμίδες: 163/ μερίδα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1+1/2φλ. φακές
- 1/2 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 2κ. σούπας μαργαρίνη
- 1κ. γλυκού κάρυ
- 1/2κ. γλυκού garam masala
- 1κ. γλυκού κάρυ κίτρινο
- 1/2κ. γλυκού κουρκουμάς
- 1κ. γλυκού ζάχαρη
- 1κ. γλυκού σκόρδο, λιωμένο
- 1κ. γλυκού τζίντζερ, λιωμένο
- Μια πρέζα πιπέρι καγιέν
- 400γρ. σπιτική σάλτσα ντομάτας
- 1/4φλ. γάλα καρύδας
- Κόλιανδρο για το σερβίρισμα
- 6κ. σούπας ρύζι για το σερβίρισμα
Τρόπος Μαγειρέματος
- Βράσε τις φακές.
- Σε ένα μεγάλο τηγάνι λιώσε τη μαργαρίνη.
- Πρόσθεσε το κρεμμύδι και σόταρέ το.
- Πρόσθεσε το κόκκινο και κίτρινο κάρυ, το garam masala, τον κουρκουμά, το πιπέρι, τη ζάχαρη, το σκόρδο και το τζίντζερ και ανακάτεψε καλά.
- Μετά από 2 λεπτά πρόσθεσε τη σάλτσα ντομάτας και ανακάτεψε καλά.
- Μέσα στη σάλτσα πρόσθεσε τις φακές και το γάλα καρύδας και άφησέ τα να δέσουν μεταξύ τους.
- Πρόσθεσε σε κάθε πιάτο μια κουταλιά της σούπας ρύζι και μοίρασε τις φακές από πάνω, ολοκληρώνοντας με το κόλιανδρο.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ