O διακεκριμένος Σεφ του εστιατορίου ΜΑΝΗΜΑΝΗ μας εμπιστεύεται με μια απλή, αλλά πολύ νόστιμη συνταγή! Φασόλια μαυρομάτικα. Το πρώτο από τα τρία πιάτα ενός τριπτύχου οσπρίων γεμάτα παράδοση!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 250gr φασόλια μαυρομάτικα
- 1 κρεμμύδι ξερό
- 1 κρεμμύδι φρέσκο
- 1 κλωνάρι θυμάρι φρέσκο
- 1 σκελίδα σκόρδο
- Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
- Χυμό από 1 πορτοκάλι
- 100gr σπανάκι
- Λίγα μυρώνια
- Λίγες καυκαλήθρες
- 100gr σέσκουλα
- Λίγο άνηθο
- Ελαιόλαδο, αλάτι & πιπέρι
- Λίγο λευκό κρασί
- 100gr ζωμό λαχανικών
Τρόπος Μαγειρέματος
- Βάλε τα μαυρομάτικα σε νερό για δύο ώρες να μουλιάσουν
- Ψιλόκοψε τα κρεμμυδάκια, το σκόρδο και γλύκανε σε μια κατσαρόλα με λίγο ελαιόλαδο
- Πρόσθεσε τα μαυρομάτικα και σβήσε με λευκό κρασί. Συμπλήρωσε και το ζωμό και βράσε για 1 ώρα
- Σε ένα τηγάνι σόταρε το σπανάκι, τα μυρώνια, τις καυκαλήθρες, τον άνηθο και τα σέσκουλα και πρόσθεσε το ξύσμα, αλάτι, πιπέρι και τα μαυρομάτικα
- Προς το τέλος βάλε το χυμό πορτοκαλιού και τα άφησε για 5 λεπτά
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ