Όταν το καλαμαράκι συνάντησε τη φάβα το αποτέλεσμα ήταν μοναδικό. Μια νησιώτικη συνταγή με κύριο χαρακτηριστικό τα θαλασσινά και την ουδέτερη γεύση της φάβας.
Θερμίδες: 214/ μερίδες
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 3/4φλ. φάβα
- 3κ. σούπας ελαιόλαδο
- 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2φλ. ζωμό λαχανικών
- 340γρ. καλαμαράκια καθαρισμένα
- 3/4κ. γλυκού αλάτι
- 1/4κ. γλυκού πιπέρι
- 2κ. σούπας χυμό λεμονιού
- 2κ. σούπας φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1 λεμόνι κομμένο σε φέτες
Τρόπος Μαγειρέματος
- Ξέπλυνε τη φάβα σε στράγγιξέ την.
- Ζέστανε μια κουταλιά λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα, σε μέτρια θερμότητα.
- Πρόσθεσε το κρεμμύδι και σόταρε μέχρι να μαλακώσει.
- Πρόσθεσε τη φάβα και σόταρε για λίγο.
- Ρίξε μέσα το ζωμό και άφησέ τα να πάρουν μια βράση σε δυνατή θερμότητα.
- Μετά από λίγο μείωσε τη θερμότητα, άφησέ τα να σιγοβράσουν και ανακάτευε ανά διαστήματα για να μην κολλήσει.
- Αν σε 45 λεπτά με 1 ώρα δεν είναι έτοιμη η φάβα, πρόσθεσε νερό και άφησέ την να βράσει.
- Κόψε τα καλαμαράκια σε ροδέλες.
- Τοποθέτησέ τα σε ένα μπολ και ανακάτεψε με 1 1/2κ. γλυκού ελαιόλαδο, 1/2κ. γλυκού αλάτι και 1/4κ. γλυκού πιπέρι.
- Άφησε το μπολ στην άκρη.
- Μετέφερε τη φάβα σε ένα μούλτι και πρόσθεσε 1 1/2κ. γλυκού ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού και 1/4κ. γλυκού αλάτι.
- Χτύπησέ τα μέχρι να γίνει λείο το μείγμα.
- Προθέρμανε το γκριλ σε μέτρια ένταση.
- Πέρασε τα καλαμαράκια σε ξυλάκια και ψήσε τα στη σχάρα μέχρι να μαλακώσουν.
- Μοίρασε τη φάβα και τα καλαμαράκια σε 6 πιάτα και πασπάλισε από πάνω με μαϊντανό, κρεμμύδι, αλάτι, πιπέρι.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ