Ο Ηλίας Μαμαλάκης σου φέρνει μια εξαιρετική συνταγή για φάβα…. παντρεμένη δηλαδή συνδυασμένη με κρεμμύδι και ντομάτα!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1/2 κιλό φάβα
- 1 ολόκληρο κρεμμυδάκι
- λίγο αλάτι
- 2 κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες
- 10 ντοματίνια Σαντορίνης
- 3 κουτ. σούπας κάπαρη
- 1 φλιτζάνι του καφέ έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε μια κατσαρόλα βράσε τη φάβα προσθέτοντας 1 λίτρο νερό μαζί με λίγο αλάτι.
- Προσθέτετε το ολόκληρο κρεμμύδι και μαγείρεψε σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας συχνά μέχρι να χυλώσει.
- Την αφήνεις να χλιαρέψει και την περνάς από το μύλο του πουρέ να γίνει βελούδινη.
- Ετοίμασε το “παντρολόγημα”. Σε ένα τηγάνι ζέστανε το λάδι και ρίξε μέσα τις ροδέλες του κρεμμυδιού. Τις σοτάρεις σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν αλλά και να ροδίσουν ελαφρά.
- Ρίξε μέσα στο τηγάνι την κάπαρη και τα ντοματίνια κομμένα στη μέση. Ανακάτεψε 2 φορές και ρίξε το μισό μίγμα του τηγανιού μέσα στη φάβα.
- Ανακάτεψε και σέρβιρε σε πιατέλα. Ρίξε από πάνω το υπόλοιπο μισό μίγμα του τηγανιού μαζί με το λαδάκι που έμεινε στο τηγάνι.
- Τη σερβίρεις ζεστή.
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ