Απίθανο ζουμερό φιλέτο! Αν θέλετε πιο τραγανό το μπέικον, ψήστε το ρολάροντας το φιλέτο πάνω στη σχάρα. Η Αργυρώ μας δίνει μία ακόμη εγγυημένη και νόστιμη συνταγή. Πηγή
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 8 φέτες μπέικον
- 4 φιλέτα μοσχαρίσια (περίπου 300 γραμμ. το ένα ή 4 εκατοστά πάχος)
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Λίγο σπάγκο ψησίματος
- Γλυκόξινη σάλτσα ντομάτας για το σερβίρισμα
- Πουρές για το σερβίρισμα
Τρόπος Μαγειρέματος
- Το µπέικον θα βοηθήσει το φιλέτο να παραµείνει ζουµερό και λιπαρό και θα το προστατέψει από το στέγνωµα, δίνοντάς του συγχρόνως απίθανη γεύση
- Σε νερό που βράζει ζεµατάµε τις λωρίδες µπέικον για 4΄-5΄. Tις στραγγίζουµε και τις ακουµπάµε σε απορροφητικό χαρτί να στεγνώσουν
- Τυλίγουµε 2 φέτες µπέικον (σαν κορδέλα) περιµετρικά στα φιλέτα
- Δένουµε σφιχτά µε σπάγκο ψησίµατος. Αλατοπιπερώνουµε καλά τα φιλέτα
- Αφού λαδώσουµε τη σχάρα, ακουµπάµε τα φιλέτα σε δυνατή φωτιά και ψήνουµε για 6΄
- Τα αναποδογυρίζουµε και συνεχίζουµε για άλλα 6΄ το ψήσιµο
- Σερβίρουµε µε πουρέ και γαρνίρουµε µε γλυκόξινη σάλτσα ντοµάτας
Tip
Έκοψες το μοσχαρίσιο κρέας στο ξύλο κοπής... μην το επιστρέψεις ποτέ εκεί αφού ψηθεί. Μυστικά υγιεινής εδώ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ