Τραγανές μπουκιές ψαριού σε λεμονάτη πατατοσαλάτα… Το μυστικό για να είναι το πιάτο σου υγιεινό και πιο ελαφρύ είναι φυσικά ο τρόπος μαγειρέματος. Αφαιρέσαμε τους κρόκους και παραλείψαμε το στάδιο του τηγανίσματος. Χορταστικό, γεμάτο Ω3 καλά λιπαρά και θρεπτικά συστατικά και φυσικά με όσο το δυνατό λιγότερες θερμίδες….
Θερμίδες 300
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- Τα ασπράδια από 2 μεγάλα αυγά ελαφρώς χτυπημένα
- 1 φλιτζάνι πάνκο (ιαπωνική γαλέτα)
- 1/2 κ.γ. πάπρικα
- 3/4 κ.γ. κρεμμύδι σε σκόνη
- 3/4 κ.γ. σκόρδο σε σκόνη
- 4 καθαρισμένα φιλέτα ψαριού (μπακαλιάρος ή γλώσσα είναι ιδανικά)
- Αλάτι και Πιπέρι
- Ελαιόλαδο
- 1/4 του φλιτζανιού μαγιονέζα
- 2 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο
- Το χυμό από μισό λεμόνι
- 5-6 μέτριες πατατούλες ή αντίστοιχες μικρότερες κομμένες σε μπαλίτσες
Τρόπος Μαγειρέματος
- Βάλε σε μια κατσαρόλα νερό να βράσει και πρόσθεσε τις πατάτες.
- Άφησε να βράσουν καλά, αλλά να στέκονται και να μην διαλύονται από το πηρούνι. Στράγγιξε και άφησε στην άκρη
- Προθέρμανε το γκριλ του φούρνου
- Βάλε τα ασπράφια σε ρηχό πιάτο. Σε ένα άλλο ανάμειξε το πάνκο, την πάπρικα και τη σκόνη σκόρδου και κρεμμυδιού
- Αλατοπιπέρωσε τα φιλετάκια σου. Αν είναι μεγάλα κόψε σε πιο μικρά παραλληλόγραμμα κομμάτια.
- Βύθισε διαδοχικά, πρώτα στα ασπράδια και στη συνέχεια στο πάνκο να καλυφθούν πλήρως
- Λάδωσε ένα ταψάκι και βάλε τα ψαράκια μέσα και στο γκριλ για 4-5 λεπτά από κάθε πλευρά
- Στο μεταξύ ανάμειξε την μαγιονέζα με τον άνηθο, το χυμό λεμονιού και ελάχιστο ελαιόλαδο. Περίχυσε με αυτό τις παατάτες σου
- Σέρβιρε με τα φιλετάκια ψαριού από πάνω και μερικές φέτες λεμονιού
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ