Αυγό μέσα σε μια φωλιά από πεντανόστιμο ζαμπόν και τριμμένο τυρί! Είναι ένας εναλλακτικός τρόπος να απολαύσεις τα αυγουλάκια σου το πρωί, αποφεύγοντας τα πολλά τηγανητά. Και μόνο στην εικόνα θα σου φτιάξει την ημέρα – που να το δοκιμάσεις κιόλας!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 11 κ.γ. ελαιόλαδο για να αλείψεις το ταψάκι
- 12 λεπτές φέτες ζαμπόν καλής ποιότητας
- 12 μεγάλα αυγά
- 2 κ.σ. κρέμα γάλακτος
- Αλάτι, πιπέρι
- 4 κ.σ. τριμμένη παρμεζάνα
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθέρμανε το φούρνο στους 180oC
- Λάδωσε ελαφρά ένα ταψάκι για μάφιν 12 θέσεων
- Στρώσε από μία φέτα ζαμπόν να καλύψει τον πάτο και μέρος από τα τοιχώματα κάθε θέσης
- Σπάσε ένα, ένα τα αυγά μέσα στο ζαμπόν και ράντισε με την κρέμα γάλακτος, το αλάτι, το πιπέρι και την παρμεζάνα
- Ψήσε για 20 λεπτά να να ψηθεί καλά το αυγό και να αρχίσει η φωλίτσα να συρικώνεται και να ξεκολλά από τα τοιχώματα
- Άφησε να κρυώσουν μερικά λεπτά και με ένα μαχαιράκι ελευθέρωσε το ζαμπόν από τη βάση και ξεφόρμαρε
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ